ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans matlåda: Grekisk köttfärslimpa

Menyse.com · 25 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Köttfärslimpa på grekiskt vis. Servera gärna med bulgur och en enkel sallad med oliv och tomat.

Köttfärslimpa på grekiskt vis. Servera gärna med bulgur och en enkel sallad med oliv och tomat. Foto: Menyse.com


klar

Artikellänk är kopierad

Ingredienser

Lammfärs, 800 gramRödlök, 1 styckAjvar Relish, 0,5 dlÄgg, 2 styckFetaost, 150 gramBulgur, 3 dlYoghurt (grekisk), 250 gramGurka, 0,5 styckVitlök, 2 klyftorTomater, 2 styckPaprika (röd), 1 styckOliver (svarta kalamata), 75 gramVitvinsvinäger, 0,5 tskOlivolja, 0,5 mskSalt & peppar

Tillagning

Riv gurka. Lägg i durkslag och salta. Låt rinna av. Det här kan gärna göras i förväg, så mycket som möjligt av vätskan ska bort.Sätt ugnen på 175°C.Skala och finhacka lök. Skär feta i kuber. Blanda i en bunke färs, ajvar relish, lök och feta. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter.Koka bulgur enligt anvisning på paketet.Skär tomat i klyftor. Kärna ur och skär ner paprika. Blanda tomat, paprika och oliver på ett fat. Ringla över vinäger och olivolja.Skala och pressa vitlök. Blanda vitlök och yoghurt. Krama ur gurka och blanda i. Salta och peppra. Lägg upp i skål och servera tzatziki till.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro