ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans matlåda: Indisk kycklinggryta med ris

Menyse.com · 20 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Menyse.com


klar

Artikellänk är kopierad

Ingredienser till 4 portioner

Kycklingfilé, 4 styckGul lök, 1 styckVitlök, 3 klyftorIngefära, 6 cmChilifrukt (grön), 2 styckKokosmjölk, 4 dlYoghurt (grekisk), 0,5 dlTomatpuré, 3 mskKardemumma (grovmald), 1 tskSpiskummin (mald), 2 tskKryddnejlika, 1 tskCurry, 3 tskKoriander (färsk), 1 krukaSolrosolja, 2 mskSalt & svartpepparRis, 3 dlTillagning

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.Koka ris enligt anvisning på paketet.Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.Kommentar

Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, tex. madras.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro