ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans matlåda: Laxpaj

Menyse.com · 15 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

IngredienserPajdeg:Vetemjöl, 4 dlSmör (kallt), 200 gramVatten (kallt), 2 msk

Fyllning:Lax (kallrökt), 700 gramDill, 1 krukaÄgg, 3 styckGrädde, 3 dlHårdost (lagrad, riven), 150 gramSalt PepparSallad:Mâchesallad, 1förp.Körsbärstomater, 10 styck

Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.Sätt ugnen på 200°C.Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.Vispa ihop ägg, grädde och ost.Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.Grädda paj i cirka 35 minuter.Skär upp portionsbitar och lägg i plastlådor. Ställ in lådorna i frys.Värm paj vid behov i micro. Servera med sallad.Kommentar

Laxen är redan salt så var försiktig med att salta, eller hoppa över saltet helt.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro