ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans matlåda: Soppa på blomkål & broccoli

Menyse.com · 29 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Att ta med sig en soppa som matlåda kan verka svårt men det går bra att använda en termos. En annan metod är att frysa lådan och ta med sig. Lätt att värma upp sedan.

Att ta med sig en soppa som matlåda kan verka svårt men det går bra att använda en termos. En annan metod är att frysa lådan och ta med sig. Lätt att värma upp sedan. Foto: Menyse.com


klar

Artikellänk är kopierad

IngredienserBlomkål, 1 huvudBroccoli, 2 stjälkarGul lök, 1 styckVitlök, 2 klyftorVatten, 1,5 literGrönsaksbuljongtärning, 2 styckGrädde, 4 dlRapsolja, 2 mskSalt & svartpeppar

Tillagning

1. Ansa ock skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.


2. Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka. 


3. Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.


4. Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro