ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans matlåda: Spätta med blomkålsgratäng

Menyse.com · 20 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En krämig god fiskgratäng med lite sting i.

En krämig god fiskgratäng med lite sting i. Foto: Menyse.com


klar

Artikellänk är kopierad

IngredienserRödspätta (filé), 600 gramBlomkål, 1 huvudMorot, 3 styckChilifrukt (röd), 1 styckGrädde, 5 dlÄgg, 2 styckCitron, 0,5 styckSalt & pepparTillagningSätt ugnen på 225°C.Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skrubba och skär morot i slantar. Riv västerbottenost. Halvera, kärna ur och hacka chili.Koka blomkål och morot i varsin kastrull till lagom tuggmotstånd 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett såll och låt ånga av.Lägg ut fisk i ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela över morot och sedan blomkål.Vispa ihop grädde, ägg, chili, salt och peppar. Häll över i formen. Strö över ost. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro