ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans musikmåsten

metro · 26 Jun 2013
Uppdaterad 28 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Singel

Betyg: 4

Zara Larsson - ”She´s Not Me” 

Femtonåriga Zara Larsson är troligen det enda bra som kommit ur programmet ”Talang”. I dag, fem  år senare, har hon breakat rejält med låten ”Uncover” och fått alla som hörde låten första gången bli osäkra på om det var Rihanna de lyssnade på eller inte.

Nu kommer uppföljaren ”She´s not me” pt. 1 och ”pt. 2” och Zara fortsätter att imponera stort. Stilmässigt låter det mer som hennes stora idol Beyonce än som Rihanna och det är förstås inte negativt på något sätt. Zara Larsson har fått skivkontrakt, jobbar med sitt debutalbum och drömmer om att slå igenom i USA.

Jag slår gärna fast att hon är nya Robyn och spår att Zara Larsson inom kort tar sig långt utanför Sveriges gränser.

ANNELI SANDBERG

Titta här:

https://www.youtube.com/watch?v=tzl37D1iVwk

Video

Betyg: 4

Maya Jane Coles featuring Karin Park - "Everything"

Delikat smakprov från den brittiska house-dj:n Maya Jane Coles debutalbum, som dock kan få vem som helst att tappa aptiten i videoformatet. Som film förvandlas den dystra dansmusiken till en psykologisk thriller där obehagskänslorna väller fram.

Svenska Karin Park – som skrev Norges ursnygga bidrag ”I feed you love” i Eurovisionsschlagern – ger röst åt ”Everything” och är också den som syns dissekera en korp och förvandla den till en hatt. Läskigt för ögonen men snyggt för öronen.  

Kan bli en rysare på Way Out West.

PETER LINDHOLM 

Titta (inte) här:

http://www.youtube.com/watch?v=4OvpiEilNbs

Singel 

Betyg: 4

Cher – ”Woman’s world”

Vem kunde tro att sommarens discodrottning skulle bli en 67-årig tant som skivdebuterade redan för 50 år sedan? Efter tio års frånvaro från scenen gör Cher en imponerande stark comeback.

Nya ”Woman’s world” låter både klassisk Cher och väldigt samtida (särskilt i R3habs remix). Det bästa hon gjort sedan ”Beleive”.

PETER LINDHOLM

Lyssna här:

https://soundcloud.com/officialcher/cher-womans-world-r3hab

Video

Betyg: 3

Robyn featuring Snoop Dogg - ”U should know better”

Låten är nästan tre år gammal men videon kom på midsommarafton i år, för att Robyn gör som hon vill. Det är inte hennes mest framstående musikaliska verk, men att använda en osannolikt lik ung pojke att spela henne och en slängig ung kvinna att spela Snoop är ett roligt drag.

MARIA FORSSTRÖM

Titta här:

http://www.youtube.com/watch?v=iVDbl2buP0Q

Singel

Betyg: 3

Watain – ”All that may bleed”

Black metal består numera av designerjeans och internetmemes med corpsepaintkatter. All black metal? Nej! En svensk trio fanatiker, med lika stor undergroundkredd som mainstreamtilltal, vägrar ge upp: Watain.

Nya singeln är djuriskt stenhård med frustande juck mot klassiskt episk metal. Samtidigt är den modernt radiovänlig på det unika sätt som omöjligt kan vara något annat band. Jag gillar, inte minst den snirkliga basismen, men undrar ändå när den där riktigt saftiga kroken som ska haka fast Musikexportpriset, dyker upp.

CHRISTOFFER RÖSTLUND 

Lyssna här:

http://open.spotify.com/track/3froGaOpatQFaSF2LgmK62

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro