ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans musikmåsten: Katy Perry en given hit

metro · 23 Okt 2013
Uppdaterad 24 Okt 2013
Katy Perry.

Katy Perry.


klar

Artikellänk är kopierad

Dizzee Rascal.
Dizzee Rascal.
Vånna Inget.
Vånna Inget.

Katy Perrys givna mainstreamhit och Eminems rapångvält. Det är Veckans musikmåsten, enligt Metros recensenter, som också lyfter fram en explosiv golvfyllare, lättnynnad dysterhet och så en fantastiskt söt pärla till video med ligistmaskerade scouter.

Katy Perry - "Prism"

Album

Betyg: 4

Många artister gör sitt bästa för att vara originella och att vara mainstream har blivit ett skällsord. Katy Perry skiter fullständigt i detta.

Hon och hennes svenska team med Max Martin i spetsen presenterar en platta där mainstream är ett ledord. Den är gjord för att gå hem hos alla, ja, utom hos de som avskyr allt som är kommersiellt då förstås.

Underbara poppärlan ”Roar” sätter avstamp och sedan radas de potentiella hittarna upp.

Några höjdpunkter är ”Birthday” som är glittrigt 80-tal, ”Walking on air” som är en 90-talsflirt, ”Dark horse” som är en modern danslåt i samarbete med Juicy J och ”By the grace of God” som är en pärla i balladform.

För mig är "Prism" är en given hit.

ANNELI SANDBERG

Lyssna här

Eminem - ”Rap God”

Singel

Betyg: 4

Under de åren har han gett oss allt träigare rim och tråkigare rap. Eminem var nästan uträknad men så kommer ”Rap God”. Här är han den rapångvält och kulspruta vi minns honom som. Han kan fortfarande.

Däremot har han fortfarande lika dålig smak som förr vad gäller att välja beats.

AMETIST AZORDEGAN

Lyssna här

Vånna Inget - ”Ingen botten”

Album

Betyg: 4

För länge sedan fanns Masshysteri. De svepte in landet i melankoli och moll och texter om utanförskap, mänsklig kyla och att vara hatad. Människor dyrkade dem. Det stora genombrottet var nära när allt imploderade.

Idag har vi Vånna Inget. Mer positivism, mindre suicidal gothrock, men dysterheten bär samma lättnynnade drag och framgångsrecept som Masshysteri. När det är bra är det strålande, som i ”Hemlighet” och ”Dansar”.

Men jag suktar efter att de ska spräcka den välstrukna popkostymen med ettrig punk lite oftare. 

CHRISTOFFER RÖSTLUND

Lyssna här

Katy B - "5AM"

Singel

Betyg: 4

Brittiska dubstepsångerskan Katy B:s nya singel “5AM” har – utan natt läcka - funnits tillgänglig på nätet över en månad, ändå släpps den inte ”officiellt” förrän i november.

Men räkna med att hennes 90-talsinspirerade danspop får en explosiv effekt då. En klockren golvfyllare om kärlek som ångestdämpande preparat.

PETER LINDHOLM

Lyssna här

Dizzee Rascal - ”Love this town”

Video

Betyg: 3

Låten är inte mycket att hänga i granen hur mycket man än uppskattar Dizzee Rascals dialekt. Refrängen är catchy, men på det där trista alldeles för technogeneriska sättet.

Han har tidigare sagt att han velat röra sig i en mer ”världslig” riktning och tja, världsligt är det. Passar på vilket menlöst stekardansgolv som helst.

Däremot är videon en fantastiskt söt liten pärla där Rascal och hans gäng med East End-thugs springer omkring maskerade och hjälper gamla tanter, städar bort hundbajs och vattnar blommor. Fint.

MARIA FORSSTRÖM 

Titta här

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro