ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veckans pocketnytt

Caroline Engvall · 7 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Promiskuös sexblogg

klar

Artikellänk är kopierad

”Sex som jag vill ha det” Abby Lee (Wahlström & Widstrand)

Ett tag förfasade sig kulturvärlden över de anonyma sexbloggar som poppade upp  och fick såväl dreglande som dagdrömmande läsare. ”Sex som jag vill ha det” är den mångmiljonlästa brittiska bloggen girlwithaonetrackmind.blogspot.com som blivit pocket, en promiskuös radda sexupplevelser som inte är något för den lättgenerade.

En välsmakande läsfröjd om kock

”Hett” Bill Buford (Bonnier Pocket)

Bill Bufords pocketsläpp kommer lägligt; kockar verkar vara hetare än på länge. Det härär historien om skribenten som bara skulle göra ett restaurangreportage – men som blev så indragen i matvärlden att han sadlade om och blev kock till tusen procent i stället. En välsmakande läsfröjd för både ögon och gom.

Kvinna får hämnd på en mansgris

”Saker min sambo och jag tyckte olika om” Sabina Strand (Norstedts Pocket)

Sabina Strand är välkänd i bloggosfären och har en ironisk ton som genomsyrar hela debuten – som handlar om relationen till en nybliven partner som visar sig vara den lergrötigaste sortens manssvin. Men berättarjaget sticker huvudet i leran och bedrar sig själv, men någonstans tack vare bokutgivningen får hon ändå sin hämnd. Det känns skönt.

Upprörande om barnprostitution

”Rosario är död” Majgull Axelsson (Norstedts Pocket)

Det är på tiden att Norstedts ger ut en av Majgull Axelssons höjdpunkter som i pocket. Få borde tillåtas missa den verklighetsbaserade berättelsen om Rosario, om barnprostitution, om pedofiler, om gatubarn. Historien skrevs för tjugo år sedan, men är tyvärr fortfarande lika brännande aktuell och får läsaren att tänka. Bered dig på sinnestillstånd ”upprörd”.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro