ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Veganprotestanter sågas av premiärministern: "Är skamligt"

David Peterson · 8 Apr 2019
Uppdaterad 8 Apr 2019

Foto: TT


Demonstranterna i Australien bröt sig in på slakthus och kedjade fast sig för att protestera mot köttindustrin. Nu får de kritik av landets premiärminister Scott Morrison. "Det är skamligt", säger han till radiokanalen 2GB radio.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagen demonstrerade djurrättsaktivister i Australien på flera ställen. Bland annat bröt sig ett antal aktivister in sig på ett slakteri i Melbourne. Aktivisterna kedjade fast sig inne i lokalen innan de blev bortförda av polisen.

Vill att folk blir veganer

Senare på dagen samlades hundratals djurrättsaktivister i centrala Melbourne och spärrade av trafiken. Även många av de demonstranterna tvingades bort av polisen. Demonstrationer ägde även rum i delstaterna New South Wales och Queensland.

– Vi vill att folk blir veganer, vi vill att folk slutar stötta djurplågeri, säger en av demonstranterna till ABC.

”Emot nationens intresse”

Nu har Australiens premiärminister Scott Morrison uttalat sig om aktionerna.

– Den här formen av aktivismen är emot nationens intresse, det är i nationens intresse att jordbrukare kan bruka sin mark, säger han till radiostationen 2GB.

Morrison sade senare att han anser att lokala myndigheter ”bör se till att lagens fulla kraft används mot de gröna brottslingarna”.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro