ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vem är snyggaste byggaren?

Ann Hagman · 15 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SNYGGT BYGGD? Tjugo manliga svenska snickare har hittills anmält sig till tävlingen ”Sveriges snyggaste byggare”. Än så länge har inga bilder på kvinnliga byggarbetare kommit in till tävlingsledningen, men man är positiv till att män och kvinnor tävlar mot varandra om titeln. - Ja, absolut - för juryns bedömning har egentligen ingenting med utseendet i ansiktet att göra. Det handlar om vem som är snyggast klädd, säger Åke Lindahl, jurymedlem och marknadskoordinator för klädföretaget L.Brador, som står bakom tävlingen. Är det viktigt att vara snyggt klädd när man jobbar som byggare? - Ja, jag tror framför allt att den nya generationen är mer mån om vad man har på sig. Och har man på sig något man trivs i på arbetet får man bättre självförtroende och gör ett bättre jobb.

Två snyggingar som är med i tävlingen är Mats Wallentinsson och Jonas Lagerwall, som tillsammans driver ett byggföretag i Stockholm.- Jag visste inte ens att det fanns en sådan tävling. Nu måste jag ta reda på vem som har skickat in bilden, säger Mats Wallentinsson till Metro.

Tävlingen är öppen fram till oktober. Då kommer juryn göra en bedömning av alla byggarbilder som kommit in. Vinnaren får en resa till New York och det jättelika byggarbetsplatsen Ground Zero.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro