ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vem fick jobbet?

Carin Hedström · 30 Maj 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Sara Johnsson fick jobbet som gruppchef för kravanalytiker på Tele 2. 

Sara Johnsson fick jobbet som gruppchef för kravanalytiker på Tele 2.  Foto: Theresia Bråkenhielm


Sara Johansson blev ny gruppchef på Tele 2

klar

Artikellänk är kopierad

NYTT JOBB. Sara Johnsson, 37, är högskoleingenjör med inriktning mot industriell ekonomi. Hon sökte nytt jobb via en annons i Metro Teknik och är sedan den 2 maj ny gruppchef för kravanalytiker på Tele 2. Varför sökte du jobbet? – Jag hade varit på mitt förra jobb i tre år, och hade fått en bra plattform som chef, men jag kände att jag ville ha nya utmaningar och att jag ville gå vidare. Vad var det på Tele 2 som lockade? – Jag har kompisars kompisar som har jobbat på Tele 2 och jag har bara hört gott om företaget. Jag gillar deras värderingar om öppenhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet. Dessutom är organisationen ganska ny och min grupp ska växa, så jag får börja med att rekrytera nya medarbetare. Det är verkligen en guldsits, tycker jag.

Varför fick just du jobbet?– Min telekombakgrund var bra, tror jag, och jag har jobbat med krav tidigare så det var nog en bra kombination. Och så har jag jobbat som chef i tre år, och är en ganska social person som har lätt att hantera människor. Vad är det viktigaste när du söker jobb? – Att det är ett utmanande jobb där jag kan utveckla mig själv. Och att det är ett företag som inte stagnerat utan som ligger i teknikens framkant. 

...andra nyanställda

Lotta Hansell, 33, slutar på Telia och börjar på Cygate.

Vad ska du göra?– Jag ska jobba som säkerhetskonsult, bland annat med nätsäkerhet och drift av brandväggar och vpn-lösningar.

Vad är viktigast när du söker nytt jobb?– Flera saker. Både att jobbet är utmanande och att jag tycker att produkterna och tekniken är intressanta så att jag kan stå bakom dem. Joanna Tronowska, 36, slutar på EDB och börjar på PtoP IT Consulting.

Vad ska du göra? – Jobba som projektledare med att utveckla och förbättra itil-processer.

Vad är viktigast när du söker nytt jobb?– Att man gillar arbetsuppgifterna och människorna man ska jobba med. Personkemin kan man känna direkt. Maria Sjörs, 27, slutar på EF Education i Schweiz för att bli solution development consultant på Avanade. Vad ska du göra?– Just nu är jag med och utvecklar och designar Systembolagets nya kassasystem.

Vad är viktigast när du söker nytt jobb?– Att det nya jobbet innebär personlig utveckling med nya utmaningar, och att företaget har högt i tak. Fredric Cronholm, 39, slutar på Cambio för att bli testledare på Emric, som utvecklar dataprogram för kreditprövning och lånehantering.

Vad ska du göra? – Jag är ansvarig för att testa att de system vi släpper också fungerar.

Vad är viktigast när du söker nytt jobb?– Jag har tre barn, så förutom intressanta arbetsuppgifter är det viktigt att företaget är ekono-miskt stabilt.

klar

Artikellänk är kopierad

Carin Hedström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro