ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vem ska leda "Idol"?

Hannah Sjöström · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Sanna Bråding och Mogge Sseruwagi ledde programmet förra året.  Carolina Gynning och Carina Berg har varit programledare för uttagningsprogrammen. Det spekuleras om att Jessica Almenäs ska bli en av höstens programledare.

Sanna Bråding och Mogge Sseruwagi ledde programmet förra året.  Carolina Gynning och Carina Berg har varit programledare för uttagningsprogrammen. Det spekuleras om att Jessica Almenäs ska bli en av höstens programledare. Foto: Exponera, Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

PROGRAMLEDARE. Uttagningarna till höstens omgång av ”Idol” är över och nu väntar arbetet med att vaska fram vilka som ska gå vidare. Carina Berg och Carolina Gynning har lett uttagningsprogrammen, men vem eller vilka som ska leda de direktsända finalerna i ”Idol” i höst är ännu inte klart. – Vi för diskussioner med flera personer, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för ”Idol” i TV 4. Han hoppas att de nya programledarna är klara före sommaren. Det har spekulerats om Jessica Almenäs. – Jag vill inte kommentera enskilda personer. Det har också pratats om att programmet ska bli mer ”vuxet”. – Vi har aldrig använt det uttrycket, men däremot uppmanade vi i år även äldre att söka till programmet. – Vi vill ha ett bredare åldersspektrum. Sedan om det kommer att synas i programmet eller i valet av programledare kan jag inte svara på.

Vad letar ni efter? – Någon eller några som kan hantera stora direktsända program. Vi vill gärna ha någon som folk känner till och gärna någon som är musikintresserad. Höstens omgång kommer att bli annorlunda, och en idé som man bollar med är att låta juryn få besök av gäster. – Vi tittar på olika sätt att förnya programmet, och redan denna vecka hoppas vi kunna presentera en stor nyhet, som jag inte vill avslöja än, säger Pelle Porseryd.   Sanna Bråding, som ledde programmet förra året tillsammans med Mogge Sseruwagi, är inte intresserad av jobbet. – Det var sjukt kul och det funkade jättebra med mig och Mogge, men jag vill inte riskera att hamna i ett fack. Jag vill hellre fokusera på skådespeleriet just nu, säger hon. Vem vill du se som programledare? – Jag tycker att det ska vara någon med musikkoll och hellre någon yngre. Jag gillar kombinationen kille och tjej. Varför inte Ayesha och Markoolio? De skulle klart leverera.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro