ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vem ska trösta Shirley?

Nina Andrén · 14 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Shirley Clamp är tillbaka i Melodifestivalen efter fiaskot/sistaplaceringen med “Med hjärtat fullt av ljus” 2009. Efter “Min kärlek” och “Att älska dig” bombade hon totalt och gör nu sin stora comeback.

Stackars, stackars Shirley. Det kommer att bli magplask igen. Hon sjunger ju oklanderligt som alltid men låten är så ospännande att klockorna stannar.

Missförstå mig rätt, den är inte dålig bara slätstruken och standardiserad enligt mallen för hur en schlagerlåt skulle låta för 10 år sedan. Det är som om tiden har stått stilla, alternativt att låten legat bortglömd i Bobby Ljunggrens skrivbordslåda sedan dess.

Vem är hennes publik? Vem ska tycka att “Burning Alive” är bäst på lördag? Det fatala misstaget är att inte sjunga på svenska. Engelskan gör att man inte känner samma närhet till texten. På grund av det försvinner en stor del av Svensktoppspubliken som annars skulle kunnat vara målgruppen. De lär ringa på CajsaStina istället.

Kompetent men tråkigt helt enkelt.

Max femma. Förmodligen längre ner. Synd. Man gillar ju Clamp.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro