ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vem tycker du kan dansa?

Sara Stolt · 28 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De är sex skandinaviska finalister. Hälften av dem är svenskar. Torsdag klockan 20 i Kanal 5 avgörs ”So you think you can dance Scandinavia”. Här är de tre svenskarna: 

Sergio Benvindo Junior, 18, dansar jazz, disko och modernt, Västerås.

Vad gör dig bäst?– Jag är ganska ­mång­­sidig.

Vilket är ditt sjukaste minne från täv­lingen?– Det har varit många sjuka minnen. Jag har aldrig haft så här kul och kommer förmod­ligen aldrig att ha det så här igen. En gång när vi tränade tittade vi på klockan. Vi hade börjat dansa vid tio och plötsligt var klockan två på natten. Det ös­regnade och var omöj­ligt att få tag i en taxi. Det löste sig till sist.

Vad betyder en vinst för dig?– Mer än något för någon annan någon­sin.

Emma Hedlund, 24, show- och ­jazzdansare, Söderhamn.

Vad gör dig bäst?– Jag är en allsidig dansare. Jag klarar av de flesta stilarna och jag tror att det syns på mig att jag trivs på scenen.

Vilket är ditt sjukaste minne från tävlingen?– I första programmet skulle vi dansa en cha-cha-cha. På ­gen­repet ramlade vi på precis alla lyft. Så mycket kaos har det aldrig varit. Konstigt nog satte vi allting live i tv.

Vad betyder en vinst för dig?– Det mest fantastiska med en vinst skulle vara att jag får åka till USA med stipendiet och pröva danskarriären där. Men alla som står i finalen är fantastiska dansare och jag ser upp till ­all­ihop.

Daniel Koivunen, 21, jazz- och streetdansare, Uddevalla.

Vad gör dig bäst?– Att kunna hantera många stilar har varit min styrka i tävlingen.

Vilket är ditt sjukaste minne från tävlingsveckorna?– Det var lite speciellt när jag och Mona dansade tango. Vi improviserade i slutet och hon skulle riva av min skjorta, men lyckades inte. Då skulle jag hjälpa till och det slutade med att vi skallade varandra. Jag började blöda och hon fick den fetaste bulan ever. Jag vet inte hur mycket av det som syntes i tv.

Vad betyder en vinst för dig?– Jag skulle bli så taggad. Det skulle vara otroligt och en liten bekräftelse på att jag är på väg åt rätt håll mot mitt mål att vara en bred dansare.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro