ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vemodiga syntare i den nya vågen

Stockholm TT Spektra · 13 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kalmar (TT Spektra) Le Sport fixade skivkontrakt åt dem. Men Gentle Touch menar att det är en hel del som skiljer de båda syntbanden åt. – Le Sport är glatt men Gentle Touch är lite deppigare, menar Gustav Petersson och Michael Karlsson i bandet. Gentle Touch är ett av de nya banden i den svenska syntvågen. Själva tycker de att det är vemodet som skiljer dem från andra band. Det var när Gentle Touch var förband åt Le Sport på en spelning som Le Sport blev så begeistrade att de ringde upp sitt skivbolag och sa att Gentle Touch måste få släppa något. I februari kom "Memories", en ep med fyra egna låtar, utgiven på bolaget Songs I wish I had written. – Vi har jättemycket att tacka Le Sport för, säger Gustav Petersson. Men Gentle Touch är inte nya Le Sport. De tycker inte alls att de kan jämföras. Gentle Touch vill själva kalla sin musik hoppfull synthpop, för de tycker att man känner en hoppfullhet i deras musik och en strävan efter något. Det kan vara strävan efter en tjej eller att hitta en bättre stad att leva i. Jämförs med Spaceman 3 Gustav Petersson egen strävan efter en bättre stad innebär att han är på väg att flytta från Kalmar till Stockholm där också bandmedlemmen Viktor Sjödin bor. Michael Karlsson blir än så länge kvar i Smedby, utanför Kalmar. "Smedby" är också namnet på en av deras låtar. Låten är omtalad för att folk jämför den med Spaceman 3-låten "Big city (everybody I know can be found here)", en låt som Gentle Touch inte har hört. Annars heter influenserna Redhouse Painters, Smiths och Depeche Mode. Texterna handlar om kärlek. – Och allt vad kärlek innefattar. Vemod, nostalgi, strävan, säger Gustav Petersson. "Memories", förstaspåret på ep:n med samma namn, har enligt bandet laddats ned närmare 4 000 gånger och nedladdningstrenden ser de positivt på. – Det är bra för musiken sprids mycket och jag tror det är positivt. Bara de köper skivan också, säger Gustav Petersson. Gentle Touch har en låt klar till ett fullängdsalbum som antagligen kommer om några månader. Fram tills dess blir det spelningar och fortsatt arbete med att skriva låtar.

Anna Smedberg/TT Spektra [email protected] //bilder: 1 Bildtext 1: Gustav Petersson och Michael Karlsson i Gentle Touch. Foto: Mathias Sjögren

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro