ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Veronica redo för nästa steg

metro · 27 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Veronica Wagner skadade foten under OS-förberedelserna i Grekland 2004. Det har tagit henne nästan två år att komma tillbaka. Nu måste hon se till att foten inte blir överansträngd.
Veronica Wagner skadade foten under OS-förberedelserna i Grekland 2004. Det har tagit henne nästan två år att komma tillbaka. Nu måste hon se till att foten inte blir överansträngd.

Den 19-åriga Stockholmsgymnasten Veronica Wagner har nått längre än någon annan svenska före henne. Hon rankas nu som åtta i världen och framgångarna har följt på varandra. Men det har också skadorna gjort. Under OS drabbades Veronica av en broskskada i foten, men genomförde ändå sitt program. Efter broskskadan åkte hon på en spricka i foten och på det kom en ny broskskada. Resultatet blev nästan två år av sparsam träning och tävling. Ändå ångrar hon i dag inte beslutet att tävla i OS. BRA FÖRBEREDD – Det var värt det, säger Veronica, men erkänner samtidigt att hon hade kunnat vara bättre förberedd inför lag-EM i Grekland som inleds i dag. Skadorna har gjort att hon inte har kunnat mängdträna och heller inte öva in nya moment i någon högre grad. Nu har foten läkt men är ändå inte helt stabil. – Jag vet vad den tål. Och jag har kunnat träna väldigt bra senaste tiden, säger Veronica. Hon beskriver sig själv som en explosiv gymnast som har träningsvilligheten och tävlingsinstinkten som sin starkaste sida. Och järnvilja krävs för det är en intensiv period som pågår för Veronica och hennes lagkamrater. Nyss hemkommen från Nordiska Mästerskapen på Island, där seniorlandslaget blev mästare och Veronica Wagner tog både mångkampssilver och tre individuella guld, hann hon bara hem och vända innan det är dags att åka ner till Grekland. Veronica är glad över att det svenska laget tagit sig till EM, men vill inte bygga upp alltför stora förhoppningar om medaljer. – Vårt mål var att ha ett lag med. Så slutar vi på övre halvan så är det jättebra. NYA REGLER Samtidigt är hon lite nervös och säger att det kommer att bli väldigt hårt. Reglerna är nämligen nya och nu räknas resultaten från alla tre tävlande, till skillnad mot förr när man räknade bort den sämsta prestationen. Svårighetsgraden i Veronicas program har höjts något och innehåller en del nyheter, som exempelvis nytt avhopp i barren och en ny övning i fristående. På frågan om hon upplever en extra press på grund av topprankningen, svarar hon nej. – Bara ifrån media i så fall. Det är så små marginaler som skiljer på den här nivån. En tå sned på bommen och man åker ned. SVT 2 sänder från EM i grekiska Valos både lördag och söndag.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro