ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Vett och etikett i början av förhållandet: Det här ska du INTE säga på första dejten

Metro · 23 Apr 2019
Uppdaterad 7 Maj 2019

Foto: Unsplash


Har du en inbokad dejt? Eller har du passerat en snygg främling nyligen? Happn är appen som gör det möjligt att få kontakt med människor du har passerat i verkliga livet. Spana in den här listan med saker du absolut INTE ska säga på första dejten.

klar

Artikellänk är kopierad

Hundratusentals svenskar dejtar på nätet varje år och för många leder det till äkta kärlek. Söker du en härlig person att dejta? Då får du inte missa dejtingappen happn som gör det möjligt att få kontakt med personer du har passerat i det verkliga livet.

Första dejten kan både vara spännande och rent ut sagt skräckinjagande. Får du en bra känsla kan den förhoppningsvis leda till fler. Det är en bra idé att tänka ut några frågor och samtalsämnen innan, så att det inte uppstår en stel tystnad. Tänk även på ledorden ”var personlig, men inte privat.”

Gå in här för att ladda ner dejting-appen happn!

Det finns självklart saker du absolut INTE borde säga. Nedan listar vi tio fraser att undvika om du vill fortsätta att dejta personen.

1. ”Oj, du ser absolut inte ut som du gör på dina bilder”

Visst kan det vara så att personens utseende inte stämmer överens med de bilder hen lagt upp, tyvärr. Men det är kanske inget du ska nämna direkt, då stämningen kan bli stel och märklig.

2. ”Jag har verkligen kommit över mitt ex” 

Att prata om ex är totalt förbjudet på första dejten. Oavsett om det är för att du har gått vidare eller om ni fortfarande hörs. Det finns helt enkelt ingen anledning till att ta upp det ämnet.

3. ”Hur mycket tjänar du i månaden?”

Visst är det viktigt att personen du dejtar har ambitioner i livet. Men det kan du ta reda på genom andra frågor än just vad hen tjänar. Prata istället om drömmar och personens planer inför framtiden.

4. ”Att du bjöd ut mig är det bästa som har hänt mig”

Var inte en läskig stalker, behöver vi säga mer? Även om det känns magiskt att du är på dejt med personen du är intresserad av, visa det inte allt för tydlig i början.

5. ”Jag är verkligen så sugen på att skaffa barn nu”

Risken här är att din dejt bara blir skrämd. Frågan om barn är ett ganska känsligt ämne, som förvisso är viktigt att prata om, men kanske inte på den allra första dejten.

6. ”Du skulle bara veta hur många som har bjudit ut mig på dejt”

Såklart är det härligt för dig om det stämmer, men du får INTE sitta och skryta om hur populär du är. Då uppfattas du mest bara som självgod. Det kan även leda till osäkerhet hos den andra personen.

7. ”Jag ska bara gå och ringa mamma” 

Även om du och din mamma är bästisar så är det nog bäst att vänta med att ringa mamma och berätta om hur dejten går. Det kan uppfattas som att du inte tar egna beslut i livet.

8. ”Du ser äldre ut än vad du är”

Ja nog kan din dejt se äldre eller yngre ut än vad hen faktiskt är. Men avvakta med att kommentera personens utseende. Fokusera på er kemi och personlighet.

9. ”Åh jag måste gå på toa igen, jag har såna magproblem idag”

Här är ett exempel på vad som är privat istället för personligt. Självklart ska du besöka toaletten så mycket du vill, men du behöver inte beskriva det allt för detaljerat.

10. ”Jag antar att du betalar notan”

Ta inte för givet att din dejt står för notan. Kanske är det klart sedan innan vem som står för den, men det hör annars till att du ”sträcker dig efter plånboken”. En härlig gest om inget annat!

Happn är gratis och här finns appen att ladda ner!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro