ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vi är inte hiphop”

Axel Björklund · 17 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Duon gnarls barkley, här sångaren Cee-Lo Green, spelade på Hultsfredsfestivalen sent i går kväll. 

Duon gnarls barkley, här sångaren Cee-Lo Green, spelade på Hultsfredsfestivalen sent i går kväll.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Superhajpade hiphopduon Gnarls Barkley är extremt sparsamma med intervjuer. På Hultsfredsfestivalen får en enda svensk tidning träffa soulsångaren Cee-Lo Green och den udda stjärnproducenten Danger Mouse.

De ser rätt ointresserade ut när de tar emot Metro. Danger Mouse har en flackande blick och vek röst. Cee-Lo är piggare men också ganska lågmäld. Men så verkar de inte vara så positivt inställda till journalister heller. – Jag vill inte säga till lyssnarna hur de ska tänka när de hör ”St Elsewhere”. Och jag tycker inte att ni journalister ska göra det heller, muttrar Danger Mouse, och säger att anledningen till att de överhuvudtaget ger intervjuer är att de vill ”rätta till missförstånd”. •• Mastodonthitten ”Crazy” kom ut via webbsidor och mp 3-bloggar redan i november. Var det en strategi eller en läcka? – Det var en läcka, säger Cee-Lo. Vi hade skickat några låtar till ett par bolag och de läckte. Tanken var i och för sig att få respons, och det kan man lugnt säga att vi fick. Så här i efterhand var det bra för oss. •• Minst sagt. ”Crazy” toppade singellistan i Storbritannien i två månader och var första låt att komma etta bara på nedladdningar. Detta trots att sången i låten spelades in på ganska exakt tre minuter. – Ja, det stämmer, det var första tagningen, säger Danger Mouse. Flera av låtarna spelades in på första tagningen. Han (Cee-Lo) gick in i båset och testade idéer och det satt. Vi visste inte vad vi ville få till för vi hade inget att jämföra med. ”Hur gillar du det här?”, frågade han. •• Du satte den bara? – Jupp, säger Cee-Lo nöjt. Jag visste inte om att jag hade satt den, jag gjorde bara ett försök. Det enda jag brydde mig om var vad han (Danger Mouse) tyckte. Och han gillade det. •• ”Crazy” har nästintill blivit sönderkramad. Men det finns de som ogillar er och kallar det ”hiphop för vita rockkritiker”. Hur känns det? – Jag håller såklart inte med alls, säger Cee-Lo och skrattar till. Visst, det är väldigt lite rap och väldigt minimalistiskt. Men jag tycker inte det har särskilt mycket med hiphop att göra överhuvudtaget, förutom attacken. Jag blir förbannad över den där kommentaren. – Jag gillar inte att kallas för hiphop, jag vill inte klassificeras som hiphop. Det vore synd om hiphop var det första lyssnaren tänkte på när de hör Gnarls Barkley.

klar

Artikellänk är kopierad

Axel Björklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro