ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi bodde på ett skithotell och åt skitmat"

Emma Björkman · 20 Jan 2014
Uppdaterad 11 Feb 2014

Konstnären och artisten AK von Malmborg vill helst förtränga en resa till Rumänien. Hon åker mycket hellre tillbaka till London där hon bodde under en period.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Julio C Saint' Just

Bästa resminne… – När jag körde från Los Angeles till Big Sur på Highway 1 år 2011. Jag hade rest från svensk vinter men snö och mörker och möttes av svindlande bergsvägar med hela havet på ena sidan. Naturen var helt otrolig. En kompis hade bränt fem skivor med filmmusik till mig som jag lyssnade på högt medan jag åkte med nedvevade fönster, fattigmanscab. Det kändes som värsta äventyret. Det var ett väldigt bra resminne. Värsta resminne… – När jag var på turné med Sorelle, en elektronisk opera, i Rumänien 2007. Det var dåligt på så många vis, vi bodde på ett skithotell och åt skitmat. Jag var dålig i magen så en gång uppträdde jag med en tampong upptryckt i röven för att inte skita på mig. Alla scenarbetare var frustrerade och sura och tyckte att man var en ”jävla översittare” oavsett om man var trevlig eller inte. Det var en sådan ångest att vara där.

Favoritresmål…

– Jag älskar London eftersom jag har så många bra vänner. Jag bodde där när jag gick på konstskola. Har man tråkigt i London känner man inte rätt personer. Men har man bara tillgång till rätt nycklar när man är där kan man ha fruktansvärt kul. Jag hänger mycket i östra London när jag är där. Jag älskar Frankrike också, de har god mat och bra konst.

Det packar jag alltid ner i resväskan… – Min dagbok. Jag packar alltid med kreditkort, pass, telefon och saker så att jag kan teckna och skriva. Jag packar aldrig med solkräm eftersom jag inte behöver det. Det första jag gör på hotellrummet… – Om det finns ett badkar tar jag ett bad. Jag kan bada tre gånger per dag. Jag är kräsen med hotellrum och kan reagera på äckliga dofter eller dåliga vibbar – i sådana fall byter jag hellre hotell än rum.Restipset… – Att dricka bloodymarys på planet. Det gör vilken flygresa som helst sjysst.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro