ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vi gör det bättre”

Johan Kellman Larsson · 21 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011

Filip och Fredrik gör ett nyhetsmagasin i Kanal 5 med start i kväll. Breaking News” blir ett direktsänt aktualitesprogram. ”Vi kommer göra det bättre än TV 4-nyheterna”.

klar

Artikellänk är kopierad

På många sätt är det tvivelaktigt att jämföra Filip och Fredrik med Hasse och Tage. Men å andra sidan finns det knappast någon samtida motsvarighet som haft lika avgörande betydelse. Kanske bottnar succén i att man vägrar upprepa sig. ”Breaking news” skiljer sig mot succéduons tidigare format med att det sänds direkt. – Det går inte att göra ett bandat nyhetsprogram, så enkelt är det ju. Händer något halv tio på kvällen så måste vi ha möjlighet att kommentera det, säger en rosslig Fredrik Wikingsson på telefon från Frihamnen. Våren och sommaren har varit intensiv för journalist- och humorduon. Tv-programmet ”Nittileaks”, in­spelning av reseprog­ram, podcast en gång i veckan och nu: ”Breaking News”. – Det kanske låter självgott det här men Breaking News blir som ett koncentrat av alla våra tidigare program. Hundra höjdare mixat med Boston tea party, om man så vill. Samtidigt är det jävligt svårt att jämföra med något annat.  På frågan varför de satsar på nyhetsmagasin är Wikingsson bestämd. – Jag kollar aldrig på nyhetsprogram eftersom de inte tilltalar mig. Det där vill vi ändra på. Och jag lovar, ge oss två avsnitt så kommer vi vara bättre än TV4-nyheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro