ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi hamnade i ett regn av sten"

Ola Jacobsen · 2 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RISKER. Metro Tekniks klättrare Johan Ernst Nilson har återvänt till baslägret för en veckas återhämtning efter en veckas klättring upp till camp 3 på 7 100 meters höjd och tillbaka.På väg upp mellan camp 3 och camp 2 svischade en tiokilossten förbi 15 centimeter från Johans guide Chambas huvud. – Etappen är en vägg av blåis. Det är 75 graders lutning och vi hade stannat för att vila när det hände, säger Johan Ernst Nilson.

Därefter fortsatte det regna sten och is kring klättrarna på vägen upp.

Vad skönt att ni är tillbaka nere i baslägret nu och mår bra!– Ja, men jag har spytt ganska mycket de senaste dagarna. Och så är jag lite trött i benen. Det känns ju i låren att gå rakt uppför en isvägg som lutar 75 grader upp till 7 100 meters höjd. Det ska bli skönt med lite återhämtning nu, säger Johan Ernst Nilson på satellittelefon med kristallklart ljud till Metro Teknik.

I slutet av nästa vecka räknar Johan Ernst Nilson med att vara på väg upp igen. Då siktar han mot toppen på 8 848 meter. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro