ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi har haft otroligt mycket tur"

· 14 Aug 2015
Uppdaterad 20 Aug 2015

Foto: alloverpress


First Aid Kit valde Way out west för årets enda Sverigespelning, så Metro tog chansen att förhöra Klara Söderberg om systrarnas festivalerfarenheter och lite annat.

klar

Artikellänk är kopierad

- Det ska bli jättekul att spela, Way out west är vår favoritfestival av alla festivaler. De har alltid bäst musik och mysig stämning, säger Klara Söderberg som tillsammans med systern Johanna uppträder för tredje gången.

- Fast vi har gått på festivalen själva också några gånger. Första gången när Fleet Foxes spelade 2008 agerade vi gatumusikanter så att vi skulle ha råd med biljetter, så gärna ville vi gå. Det var otroligt kul att se dem live och sedan kunna spela in covern, tillägger hon och syftar på deras första stora hit ”Tiger Mountain Peasant Song”.

*Har ni någon koll på vilka andra som spelar, några ni vill se?

- Ja, så klart. Man sitter och kollar på listan och det är hur många som helst – Patti Smith så klart, och Father John Misty, Amason, War on drugs... och Emmylou förstås. Vi ska hänga kvar på festivalen så mycket som vi kan.

Hon säger att det bästa med att spela på festival är just att hinna se andra artister, något som sällan hinns med under vanliga turnéer.

- Det är väldigt inspirerande.

*Hur är det med fans, hur handskas ni med dem?

- Jag har ju själv haft en bild man skapat själv om en person om vem den är utifrån musiken, så det kan vara svårt ibland om någon säger att vår musik betyder mycket. Då vill man vara försiktig och inte förstöra den bilden. Det är klart att vi kan ha en dålig dag i privatlivet men då får vi inte glömma att utan dem kan vi inte göra det vi gör, så det är bara att bita ihop, säger Klara Söderberg.

Hon säger att hon inte tror att de skaffat sig några divalater än eftersom de fortfarande tycker att allt de får vara med om är jättekonstigt.

- Det är så otroligt att vi får chansen att göra det här, det är så få förunnat och vi har haft otroligt mycket tur. Vi tar ingenting för givet. Och så har vi ju varandra, jag kommer ju aldrig att behandla Johanna annorlunda utan vi är som vi alltid har varit, tillsammans. Det gör att stora saker inte känns lika läskiga, när någon man känner så bra är invid en hela tiden.

First Aid Kit är kända för sin samspelthet, vilken inte är så underlig med tanke på att de sjungit tillsammans hela livet. Frågan är då vad som händer när de sjunger med någon annan.

- Man måste absolut tänka mer, framför allt på frasering. Jag och Johanna gör likadant så när vi sjunger tillsammans behöver vi inte tänka så mycket, men med andra måste man verkligen lyssna ordentligt. Det är jättekul att sjunga med andra också, men det är ju något speciellt när vi gör det eftersom våra röster är så lika. Det har vi inte med någon annan, säger Klara Söderberg.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro