ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi har precis byggt en villa"

Arne Wirén · 21 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Carin Polsäter, till vänster, med arbetskamraterna Michaela Löhman och Tommy Hiller skakades av mejlet från Ericssonchefen; 1 000 anställda i Sverige ska bort.

Carin Polsäter, till vänster, med arbetskamraterna Michaela Löhman och Tommy Hiller skakades av mejlet från Ericssonchefen; 1 000 anställda i Sverige ska bort. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Marken gungar i Kista efter beskedet att Ericsson ska göra sig av med 5 000 anställda varav 1 000 i Sverige och varav merparten i Stockholm.Ericsson är den klart största arbetsgivaren och sysselsätter nästan en tredjedel av alla som jobbar i Kista. Carin Polsäter är en av nära 10 000 Ericssonanställda i Kista. – Det kommer olyckligt, med tanke på hur det ser ut på arbetsmarknaden just nu. Vi har precis byggt en villa och har dragit på oss stora lån, säger hon.  

Arbetskamraten Michaela Löhman är inte lika orolig.– Jag och min man har sett till att bo billigt. Och vi har försäkring som täcker om man skulle bli arbetslös.

Ericsson går egentligen bra och gjorde miljardvinst senaste kvartalet. Men vill förbereda sig för dåliga tider och effektivisera verksamheten. Facket är kritiskt. – Redan i dag jobbar många mer än de borde. Det går inte att säga upp folk utan att upphöra med produktion, säger Bengt Fogelberg, klubbordförande för Unionen på Ericsson i Kista.

Först när företaget preciserat varsel får man veta vilka anställda i Sverige som slutligen kommer att beröras.

Men Lena Tillman, som jobbat på Ericsson hela sitt liv, är inte orolig.– Man kan inte gå om­kring och oroa sig hela tiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro