ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi har varit bra på att ta oss ur kriser"

Henry Lundholm · 18 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fredrik utan Filip är som… Sven Melander utan Gösta Engström (enligt Filip). Filip utan Fredrik är som… en styckmördare utan frys (enligt Fredrik). Nu närmast  väntar en talkshow i New York som sak spelas in under våren.

Fredrik utan Filip är som… Sven Melander utan Gösta Engström (enligt Filip). Filip utan Fredrik är som… en styckmördare utan frys (enligt Fredrik). Nu närmast  väntar en talkshow i New York som sak spelas in under våren.


klar

Artikellänk är kopierad

ROLIGA. De är journalister, författare, tv-makare och programledare. Framför allt får de oss att skratta. De senaste åren har Filip och Fredrik ägt i tv-rutan, men vägen till framgång – som just nu leder till USA – har inte varit spikrak.– När vi blev utslängda från TV4 efter ”Ursäkta röran” (2002 reds.anm) gick vi omkring i Bergianska trädgården och deppade i en halv dag, men sedan beslutade vi oss att göra en talk show på öppna kanalen som vi betalade för själv. Vi har varit ganska bra på att ta oss ur kriser, säger Filip Hammar.– Men gudarna ska veta att jag är en fullblodspessimistiker och besvärlig att leva med för jag befarar alltid det värsta. Det känns som att jag i mitt liv alltid behöver saker att ha ångest för.  

Ni har tagit en del modiga beslut på vägen?Filip: – Ja, vi har inte varit så rädda. Vi har bara kört på och gjort det vi tycker är kul hela tiden. Det kan låta lite självgott, för jag är helt medveten om att alla människor inte kan göra så.

Hur håller ni humöret uppe? Fredrik: – Vi har ju en ganska hög lägstanivå humörmässigt. Vissa måste kämpa sig upp till ytan, men vi är som delfiner som kan skutta fram ovanpå. Vi behöver inga artificiella hjälpmedel. Men Filip beskriver sig som fullblodspessimist. Om han är obotlig pessimist, vad är du då Fredrik?Fredrik: – Eftersom jag är hypokondriker är jag nog bara obotlig.

Vilket är ert bästa knep för att få folk att skratta?Fredrik: – Sätter man en penna i munnen på bredden och tvingar sig att le så blir man glad på riktigt, det är vetenskapligt bevisat. Vi är tv:s motsvarighet till pennan.Filip: – Att ha roligt själv, jag tror verkligen på det.

Och nu är ni på väg mot New York för att göra er nya talkshow.Filip: – Det är ett projekt som vi pitchade för Kanal 5 som vår första idé mer eller mindre och då sa de ”men killar, ni har ju inte gjort någonting, det är klart ni inte får göra det”. Men till slut så har vi fått in den.

Skulle era programidéer funka i USA?Filip: – Absolut, det tror jag. Det är det sista målet jag har kvar i livet. Samtidigt är jag oerhört ödmjuk inför den drömmen. Vi har exporterat så mycket från Sverige men aldrig programledare.

Är ni roligast på svenska eller engelska? Fredrik: Vi blir lite lätt krystade på engelska, vi vill för mycket. Vi skulle vilja gå en engelskakurs hos Peter Forsberg eller Alexander Skarsgård. Vi höll på att ramla av stolen när vi såg honom i ”Generation Kill”. Inget gör mig stoltare än svenskar som pratar bra engelska.

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro