ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Vi hittade vår nya programmerare via Academy

Metro · 26 Apr 2018
Uppdaterad 11 Maj 2018
Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics är en av de som rekryterat från Academys klasser.

Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics är en av de som rekryterat från Academys klasser. Foto: Lina Haskel


Academy utbildar eftertraktade programmerare på bara tre månader. Det låter kanske som en dröm, men för Academys konsulter är det verklighet och nu startar första klassen i Malmö. – Det här är snabblärda och drivna människor, det var en viktig punkt för mig när jag rekryterade från Academy, säger Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics.

klar

Artikellänk är kopierad

Utbildningssatsningen Academy är ett unikt sätt att fånga upp kompetens som annars är svår att få tag på. Genom att skapa och specialanpassa utbildningar efter kundens behov kan Academy möta den stora efterfrågan som finns på vissa yrkesgrupper – som exempelvis programmerare.

Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics är en av de som rekryterat från Academys klasser. För ett år sedan tog deras nya programmerare examen och om någon månad blir hon fastanställd hos företaget.

– Vi letade efter unga talanger. För oss är det viktigt att ha en blandning av både unga personer med mindre arbetslivserfarenhet och mer erfarna individer. Då blir dynamiken som bäst. Vi sökte efter en specifik profil – både personlighet och teknisk kompetens – och jag är supernöjd med hur det föll ut. Det har gått väldigt bra för henne här, säger Azadeh Pourjanaki.

"<em
"<em

Med hjälp av den amerikanska metodiken ”Accelerated Learning” utbildas Academy-konsulterna på den skräddarsydda programmeringsutbildningen. Efter tre månader tar de examen och är redo att börja jobba.

– Som många andra företag söker vi duktiga utvecklare. Det är hård konkurrens om dem. Det här är ett fantastiskt bra sätt för oss att få det vi söker, säger Azadeh Pourjanaki.

En av fördelarna med att rekrytera genom Academy är, enligt henne, den kompetens som finns hos Academys systerbolag Academic Work när det gäller rekrytering.

– Jag har sedan tidigare jättebra erfarenhet av att arbeta med Academic Work, säger hon. Med Academy känns det som att de har en bra plan och ger en god introduktion till arbetslivet. Det känns bra att det är ett konsultbolag som står bakom utbildningen och vi har kunnat ha en bra dialog om vilken typ av utbildning som passar våra behov.

Ny utbildning i Malmö i sommar

I sommar startar en ny utbildning för programmerare i Malmö, med fokus på C# och .NET-programmering. De 15 konsulter som antagits till utbildningen tar examen den 14 september. För att antas till programmet krävs inga förkunskaper inom IT, utan egenskaper som motivation, problemlösningsförmåga och logiskt tänkande väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg. Efter utbildningen är deltagarna garanterade tillsvidareanställning som konsulter via Academic Work.

– Det blir en trygghet, både för mig som arbetsgivare och för konsulten vi tar in, säger Azadeh Pourjanaki.

pil
Det här är Academy

• Första klassen i Malmö fokuserar på C# och .NET, startar 11 juni och de 15 konsulterna tar examen den 14 september

• Academy har haft över 20 klasser som resulterat i över 400 utexaminerade konsulter

• Academys utbildningar bygger på den amerikanska metodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande i mycket högt tempo och med tät feedbackdialog

• För att antas till programmet krävs inga förkunskaper inom IT, utan egenskaper som motivation och passion

• Efter utbildningen är deltagarna garanterade tillsvidareanställning som konsulter via Academys systerbolag Academic Work

• Både öppna klasser och företagsspecifika klasser erbjuds

• Företag som använt Academy: Ericsson, Infratek, CGI, Swedbank, Hogia, Abalon, Axians, Toyota, Collector Bank, Tieto, Strukton.

Vill du också samarbeta med Academy? Läs mer här!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro