ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vi hoppas verkligen att vi får vara föräldrar”

Johan Mårtensson · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
”Vi hoppas verkligen att vi får vara föräldrar”

”Vi hoppas verkligen att vi får vara föräldrar”


Efter att migrationsdomstolen hävt tvååriga Haddiles utvisning ökar hoppet om att hon ska få stanna. – Vi hoppas verkligen att vi får vara föräldrar till henne i fortsättning­en också, säger foster­pappan Miklos Liewehr.

klar

Artikellänk är kopierad

Flickan Haddiles fall har engagerat hela Sverige, och för fosterfamiljen i skånska Broby har turerna varit jobbiga. Gårdagens besked om att utvisningen till Frankrike upphävs innebär hopp och glädje – men också oro. Migrationsverket ska nu pröva ärendet på nytt.

– Det skulle kännas för jäkligt om hon inte får stanna. Men vi får helt enkelt lita på att de ser till hennes bästa och inte bara till de biologiska föräldrarnas rätt till barnet, säger Miklos Liewehr, som tillsammans med sin fru vill adoptera Haddile.

Var den biologiska mamman, som uppges vara fransk medborgare, befinner sig har varit oklart sedan hon övergav Haddile strax efter födseln i Lund. 

En par som säger sig vara flickans föräldrar har kontaktat Sveriges ambassad i Algeriet och meddelat att de vill återförenas med henne. En utredning ska avgöra om de är Haddiles föräldrar och om de är lämpliga.

– Vi har lagstadgad skyldighet att utreda detta, och det ska ske av kommunens handläggare här på plats, säger Anna Scholtz, kommunikationsstrateg på socialförvaltningen i Lund.

Migrationsverket ska därefter ta ställning till resultatet och om det är förenligt med utlänningslagen och barnkonventionen att utvisa Haddile till Algeriet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro