ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi kan bete oss riktigt svinigt mot varandra"

Sara Stolt · 3 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

De var less och lekte dadda hink och spade. Då kom Soundtrack of Our Lives-Ebbot in i bilden. Om inte han hade funnits hade antagligen inte heller Caesars femte studioalbum existerat.– Vi var inte alls sugna på att göra någon ny platta, säger producenten och gitarristen Joakim Åhlund.

När Caesars väl bestämde sig för släppa sitt första album på tre år ville de inte göra någonting halvdant – en dubbel-cd var vad som gällde och i morgon släpps "Strawberry weeds" med sina 24 spår.– Ebbot var den ende vi kunde tänka oss som producent. Han är som en ond tvilling till oss, säger Jocke, som under vintern har haft fullt sjå med att producera Håkan Hellströms kommande platta.

Hur hade det blivit utan Ebbot?– Det hade nog inte blivit en skiva alls, säger sångaren César Vidal.– Vi hade antagligen suttit kvar på fiket, säger Jocke. När bandet kom hem från 2005 års USA-turné behövde medlemmarna en paus från varandra och sågs bara på neutrala marker, som på kaféer.– Turnéliv är destruktivt. Vi blir slitna och less på varandra, säger Jocke.

Hur är det nu mellan er?– Inte bra, men bättre, menar César.– Det är ”Big brother” vi lever här. Det är mycket dadda hink och spade. Då var det bra att psykologen Ebbot kom in. Vi i bandet kan bete oss riktigt svinigt mot varandra, men när någon annan är i rummet skäms man och skärper sig.

Nu har bandet fått vind i seglen, och på nya skivan sjunger både Jocke och trummisen Nino Keller. – Så länge det inte blir så att jag sjunger på tre av tjugo låtar är det bara skoj, säger César.– Allting blev grymt, över förväntan, tycker Jocke.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro