ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi kan vinna vad som helst"

Cristiano Ruiu/Italien · 15 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Exklusiv Metro-intervju med Milans Kaká

klar

Artikellänk är kopierad

VÄRLDSARTIST. Brasilien gjorde inte särskilt bra ifrån sig i VM och Milan ligger i de nedre regionerna av Serie A, men Ricardo Izescon dos Santos Leite – mer känd som Kaká – räknas ändå som världens bäste fotbollsspelare.

Han gjorde ett fantastiskt mål mot Kroatien i VM och fem mål i Champions League och om han inte vinner den europeiska guldbollen i år så lär han göra det inom de närmsta tre åren.– Det är inte mitt främsta mål just nu, även om jag jobbar på det. Det viktigaste just nu är att mitt lag lyckas och nu måste vi göra bättre ifrån oss än någonsin tidigare, säger han till Metro.

•• Har Milan fortfarande någon chans att vinna Champions League?– Vi kan vinna vad som helst trots att den italienska ligan inte ser ut som den brukar göra. Till en början trodde vi att vi skulle kunna hantera poängavdraget hur lätt som helst, men efter den oavgjorda matchen mot Livorno slog något slint i våra huvuden. Men det ser ganska annorlunda ut i Champions League. Där kan det bara gå bättre.•• Anfallarna har inte gjort särskilt många mål. Var det ett misstag att ersätta Andrej Sjevtjenko med Ricardo Oliveira?– Ingen kan ersätta ”Sjeva”. Oliveira behöver också lite tid eftersom hans familjesituation är lite trasslig. Jag kände honom innan han blev skadad och jag kan säga dig att han är en mycket bra anfallare – han kommer att börja göra mål.

•• Det verkar som om alla brasilianare har problem … Oliveira, Adriano, Ronaldo, Ronaldinho …– Att kritisera Ronaldinho är att kritisera hela fotbollen. Adriano behöver bara lite lugn och ro. Ronaldo behöver bara spela kontinuerligt.

På senare tid har det spekulerats i om Kaká ska flytta till Spanien och real Madrid, som har ryckt i superbrassen. •• Du har inte svarat på frågan som alla Milanfans vill ha svaret på: Kommer du att spela för Madrid nästa år?– Jag har skrivit på för Milan fram till 2011 och om de inte gör upp med ett annat lag kommer jag aldrig att be om att få lämna laget. Jag trivs bra och jag är skyldig Milan så mycket. Jag vill bli lagkapten.

klar

Artikellänk är kopierad

Cristiano Ruiu/Italien
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro