ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

“Vi klarar oss utan Villa

Oskar Nyström · 28 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
EM och Spaniens skyttekung David Villa missar finalen mot Tyskland. En muskelskada från semifinalen mot Ryssland stoppar 27-åringen från spel.

EM och Spaniens skyttekung David Villa missar finalen mot Tyskland. En muskelskada från semifinalen mot Ryssland stoppar 27-åringen från spel. Foto: Scanpix


Spanien viftar bort mardrömmen

klar

Artikellänk är kopierad

EM:s tyngsta avbräck inför finalen stavas David Villa. Men Spanien är övertygade om att de klarar sig utan turneringens skyttekung mot Tyskland.- Vi kan handskas med det och det finns fantastiska spelare på samtliga positioner. Vem som än spelar kommer att göra jobbet, säger mittfältaren Santi Cazorla.När Fernando Torres inte levererat enligt förväntningarna har det mesta i Spanien handlat om David Villa. 27-åringen är med sina fyra mål EM:s främste målskytt. Trots succén spelar han inte i söndagens final mot Tyskland. Villa skadade sig med semifinalen mot Ryssland och hinner inte bli tillräckligt frisk för att delta i turneringens sista match. Ett obeskrivligt tungt avbräck hävdar de flesta. Men inte Spanien.- Vem som än spelar så har vi goda alternativ och tillräckligt med mod för att spela enligt taktiken. Det kommer inte vara ett problem för oss, konstaterar Xabi Alonso.De största diskussionerna om Spanien inför finalen handlar därför om hur Luis Aragonés tänker formera sitt lag med Villas frånvaro. Ett alternativ är att gå tillbaka till 4-5-1-uppställningen med Torres som ensam anfallare och Cesc Fabregas som Villas ersättare, men på mittfältet. Ett annat är att låta Daniel Güiza spela med El Niño på topp.

klar

Artikellänk är kopierad

Oskar Nyström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro