ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi kommer att hitta ET inom 25 år"

Kristoffer Rengfors · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Seth Shostak är astronom på SETI institutet i Kalifornien. Institutet arbetar med forskning och spaning mot yttre rymden bland annat på uppdrag av Nasa.

Seth Shostak är astronom på SETI institutet i Kalifornien. Institutet arbetar med forskning och spaning mot yttre rymden bland annat på uppdrag av Nasa. Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Nu återstår inte många år innan människan upptäcker intelligent liv i rymden. Det hävdar en av astronomerna på SETI institutet i Kalifornien i USA. Seth Shostak är astronom på SETI institutet i USA, ett privat institut i Kalifornien som forskar kring liv i rymden. I ett föredrag i San Francisco hävdade Seth Shostak nyligen att hans instutit kommer att upptäcka intelligent liv i rymden allra senast om 25 år, men kanske så tidigt som år 2025.– Vi kommer att hitta ET åtminstone inom 25 år, säger Seth Shostak enligt webbsajten Silicon.com.Seth Shostak tror att om hastigheten på datorrutrustning fortsätter att öka i samma takt som den gjort det under senare år så kommer datorer och annan utrustning vara så kraftfull innan år 2025 att SETI kommer kunna nå 500 ljusår ut i rymden.

Shostrak antar då även att forskaren Frank Drake har rätt i sitt antagande att det bara i vår galax finns 10 000 civilisationer med kapacitet att sända radiosignaler. Vid år 2025 borde alltså SETI ha tillräckligt med datorkraft för att kunna snappa upp signaler från någon av dessa 10 000 världar och därigenom kunna bevisa att vi inte är ensamma i rymden, skriver Silicon.com.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro