ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi lajvade för att komma in i rollerna"

Karolina Skoglund · 22 Nov 2012
Uppdaterad 22 Nov 2012

Foto: Gustav Hugosson


Först när rollistan var klar för filmen Blondie” fick skådespelerskorna veta att regissören Jesper Ganslandt förväntade sig betydligt mer än bara skådespeleri. – Han ville att vi skulle bli som en riktig familj, så vi blev det, säger Helena af Sandeberg.

klar

Artikellänk är kopierad

I filmen ”Blondie”, som har premiär i dag, spelar Helena af Sandeberg, Carolina Gynning och Alexandra Dahlström tre systrar som återförenas i sitt barndomshem genom sin mammas födelsedagsfest. Men regissören och manusförfattaren Jesper Ganslandt nöjde sig inte bara med att ha lyckats knyta sig an några av Sveriges främsta skådespelerskor – han ville även att de skulle bilda familj. 

– Vi umgicks jättemycket under nästan ett helt år innan. Vi lajvade för att komma in i rollerna helt enkelt. Jesper var ute efter att vi skulle bli som en familj, så vi blev det, säger Helena af Sandeberg. 

Framför allt tyckte långfilmsdebutanten Carolina Gynning att det var skönt att få öva på sin roll i god tid, även om lite underliga situationer uppstod. 

– Det var roligt när vi var ute på stan och folk sa: ”tjena Gynning ”och jag bara: ”nej, nej, jag heter Elin”. De tänkte nog att jag var en jäkla diva och förstod inte att det var ett konstnärligt projekt. 

Även efter inspelningarna har trion umgåtts mycket. Och filmen har fått de alla att värna lite extra om sina egna familjer. 

– Jag började sakna min syster jättemycket. Vi pratar inte så mycket om familjeproblem i Sverige, utan vill gärna framställa vår familj som väldigt hel och välfungerande. Lyfter man upp problematiken blir det lättare att förlåta varandra, säger Alexandra Dahlström.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro