ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vi mår allt sämre på jobbet

Jenny Sköld · 21 Feb 2012
Uppdaterad 21 Feb 2012

Allt fler vantrivs på jobbet. Samtidigt ökar intresset för företagshälsovård. Två sidor av samma trend, tror Prevents vd.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler vantrivs på jobbet. Samtidigt ökar intresset för företagshälsovård. Två sidor av samma trend, tror Prevents vd.

För fjärde året i rad minskar andelen medarbetare som anser att de arbetar på en bra arbetsplats, visar rapporten som släpps av undersökningsföretaget Netigate.

Framför allt är det den psykiska arbetsmiljön – stressen och ledarskapet som kritiseras av de 3516 anställda som deltagit i undersökningen. 

Samtidigt ökar arbetsgivarnas intresse för frågor som rör jobbhälsa, enligt den ideella organisationen Prevent, som jobbar för att motverka ohälsa på arbetsplatsen.

– Intresset är jättestort. Vi har "all time high" när det gäller arbetsmiljöutbildningar. Detsamma gäller förlagsverksamheten, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent. 

Men hon tror att de båda trenderna kanske ändå hänger ihop.

– Medvetenheten om de här frågorna kan ju göra att det blir lättare att formulera kraven. Kraven på att vi ska orka jobba längre kan också väcka tankar kring arbetsmiljön. Vilka konsekvenser får det för mig? 

Metro: Vad är det första man ska göra om man vantrivs på jobbet?

– Prata med din chef. Att sätta sig ner och prata är det enkla sättet att hitta gemensamma lösningar. Sedan finns det metoder för hur man kan leda de samtalen och sådant material kan vi bidra med.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro