ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vi ska sälja e-jointen helt lagligt i Europa”

Emmelie Wallroth · 18 Dec 2014
Uppdaterad 18 Dec 2014

Foto: Kanavape.com


klar

Artikellänk är kopierad

Nu har e-jointen kommit till Storbritannien – och enligt tillverkarna kan den säljas helt lagligt.

Det var inte längesedan e-cigaretten intog den svenska marknaden.

E-cigaretten liknar en vanlig cigarett, men är batteridriven, nästan helt luktfri och avger vattenånga i stället för rök. I Frankrike är e-cigaretter med cannabis lagligt, men där har landets hälsominister gått ut och meddelat att man kommer införa ett förbud mot produkten.

E-cigg med knark kan lura unga

Och nu rapporterar brittiska Metro att e-jointen har nått Storbritannien.

Jointen, som heter KanaVape, ska enligt tillverkarna Antonin Cohen och Sebastien Beguerie kunna säljas helt lagligt. Anledningen är att e-jointen inte innehåller tetrahydrocannabinol, THC – kemikalien som står för största delen av ruset man får av marijuana.

Däremot innehåller den cannabidiol från växten hampa, vilket ger samma avslappnande känsla som cannabis, men utan de psykoaktiva biverkningarna. 

– Vi har tillverkat KanaVape för att ge miljontals människor ett lagligt och smakfullt sätt att använda cannabinoider. Vi har skapat produkten med kärlek, omtanke och forskning. KanaVape är bra för våra kunder och bra för världen, skriver tillverkarna bakom e-jointen på sin hemsida. 

Tullverket varnar för e-cigaretter med cannabis

KanaVape kommer finnas till försäljning i Storbritannien från och med torsdag nästa vecka, skriver Metro. 

Men en talesperson på inrikesdepartementet i Storbritannien uppger för The Independent att KanaVape måste testas för olagliga substanser innan den kan börja säljas. 

– Cannabis är klassad som en olaglig drog under lagen om drogmissbruk, säger talespersonen till The Independent.

Metro har varit i kontakt med Läkemedelsverket för att ta reda på huruvida den aktuella e-jointen skulle vara olaglig på den svenska marknaden. Men enligt Karolina Rosell, utredare på enheten för kontroll av läkemedelsprodukter och narkotika, kan de inte uttala sig om den legala statusen på produkten, eftersom de inte vet vad den innehåller eller hur den har tillverkats.

”Det skulle kunna vara så att narkotika- och/eller läkemedelslagstiftningen är tillämpningsbar, men det kan vi inte veta förrän produkten har analyserats”, skriver hon i ett mejl till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro