ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi skrek: Hjälp oss, hjälp oss"

Metro Stockholm METro­TT · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Vi skrek: Hjälp oss, hjälp oss" SVT-medarbetarna om skräckdygnen bland lejonen i Afrikas vildmark metro De två försvunna SVT-medarbetarna i Botswana var med om ett äventyr som överträffar Indiana Jones. De startade en traktor med en konservöppnare, promenerade bland lejonen och kastade sig ur en exploderande bil. Jenny Söderqvist och Helene Åström återfanns i går morse efter att ha varit avskurna från omvärlden i fyra dygn. De båda journalisterna körde bil genom en nationalpark i den enorma Kalahariöknen när Jenny märkte att något var fel. ­ Jag kände hur det började lukta rök. Jag sa till Helene att det luktar gräsbrand här, När vi tittade där bak så såg vi att hela bilen brann, säger hon till Rapport. Kvinnorna hoppade ur bilen i farten sekunder innan den exploderade. Utan fordon, karta och telefon var de helt ensamma i djurens rike. ­ Vi gick i säkert tre fyra timmar tills vi kom till en gate där det skulle finnas vakter, säger Jenny. Men området var avfolkat eftersom det är drabbat av mul- och klövsjuka. Svenskorna bröt sig då in i en campingtoalett. ­ Vi hade bara shorts och linne på oss. Jag kan lova att det var kallt, ryser Jenny. Lejon och andra vilda djur strök omkring i närheten. Där sov kvinnorna i tre nätter. Tills de tack vare en konservöppnare fick i gång en traktor som stod parkerad på en gård. Körde konstant

­ Vi satte oss i den och sedan vågade vi inte stänga av den. För då trodde vi att vi inte skulle få i gång den igen, säger Jenny. Svenskorna körde konstant i åtta timmar. Då mötte de andra människor för första gången på fyra dygn. ­ Vi slängde oss ur traktorn och skrek: "Hjälp oss, hjälp oss", berättar Jenny. Lokalbefolkningen hjälpte dem att kontakta polisen. I går morse blev journalisterna hämtade med bil. Men trots dygnen i vildmarken har inte Helene och Jenny några planer på att lämna Gaborne i Botswana där de är engagerade i ett SVT-projekt. ­ Vi är ju här på ett uppdrag att utbilda personalen på tv-stationen BTV i tv-produktion och det kommer vi att fortsätta med, säger Helene Åström.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm METro­TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro