ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vi tror att han sitter och trycker hos någon bekant"

Mimmi Epstein · 12 Aug 2013
Uppdaterad 12 Aug 2013

Den 54-årige man som i fredags rymde under en permission från Karsuddens sjukhus är fortfarande på fri fot.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen lämnade ut bild på mannen för att allmänheten ska kunna hjälpa till att hitta honom – men man uppmanas att inte ta kontakt om man ser honom.
Polisen lämnade ut bild på mannen för att allmänheten ska kunna hjälpa till att hitta honom – men man uppmanas att inte ta kontakt om man ser honom.Foto: Polisen

Polisen har fått in ett hundratal tips från folk som tror sig ha sett mannen.

– Vår hypotes är att han sitter och trycker hos någon bekant, säger Fredrik Wallén, informationschef vid polisen i Södermanland. 

I söndags bevakade polisen en lägenhet i Södertälje, efter tips om att mannen ska ha befunnit sig där. Men lägenheten är inte längre aktuell.

– Den kan bli intressant längre fram, men inte just nu. Eftersom det inte finns några tydliga uppgifter om var mannen befinner sig så ägnar vi oss åt allmän spaning. Vi går igenom alla tips vi har fått in och följer upp när det finns underlag, säger Fredrik Wallén vid polisen i Södermanland.

Tipsen från folk som tror sig ha sett mannen kommer från hela nedre halvan av landet. Polisen arbetar främst med hypotesen att mannen befinner sig hos någon bekant.

– Samtidigt tror vi att han har ett begränsat kontaktnät. En annan möjlighet är att mannen har råkat ut för en olycka. Vi har ingen bild av hur planerad rymningen är, säger Fredrik Wallén.

Mannen är bland annat dömd för grov våldtäkt och bedöms som farlig för allmänheten.

– I synnerhet om han kommer i kontakt med alkohol eller narkotika, säger Fredrik Wallén.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro