ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vi vill att det ska bli en kvalitetsfilm”

Anneli Sandberg · 28 Feb 2014
Uppdaterad 28 Feb 2014

Minecraft ska bli film. Carl Manneh, vd för företaget Mojang som utvecklar spelet, berättar för Metro om planerna, kraven på kreativ kontroll och tidsramen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

I går twittrade Minecrafts skapare Markus ”Notch” Persson ut nyheten om att filmbolaget Warner bros köpt rättigheterna och att det nu ska bli film av spelet. Roy Lee, producenten bakom Lego-filmen är mannen som ska förverkliga det hela. Metro ringde upp Carl Manneh, vd för företaget Mojang som utvecklar Minecraft, som var strålande glad.

– För mig personligen är det en fantastisk möjlighet att få göra en film tillsammans med Warner bros. Det känns jätte jätteroligt, säger han.

►LÄS MER: Stockholm blir Blockholm i Minecraft

Han berättar att tankarna på att göra film av Minecraft har funnits länge och att man letat efter rätt samarbetspartner. För en vecka sedan blev det klart och nu ska idéer bli verklighet.

– Vi har ingen klar kreativ ide om handlingen men vi hade en del saker som vi tycker är viktiga. Vi ville ha mycket kreativ kontroll. Vi vill att det ska bli en kvalitetsfilm. Många spel som blivit film har ofta inte blivit så lyckade. Vi vill ha hög kvalitet på filmen och kommer att tycka till om mycket, säger Carl Manneh.

Blir det animerat eller spelfilm?

– Det är inte klart. Det kan bli det ena eller det andra. Det finns olika åsikter om det inom gruppen men ingen klar bild. Vi får se vad som känns rätt då den kreativa pitchen kommer.

Vad har ni för tidsram?

– Det finns ingen fast tidsram men det tar lång tid att göra. Det är inte så att det blir premiär nästa år.

LÄS ÄVEN:

Minecraft: Mer än bara ett spel

Minecraftskaparen ”Notch” är världens näst mäktigaste person

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro