ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Victor döptes på kyrkans drop-in

Viktor Bendz · 23 Maj 2012
Uppdaterad 23 Maj 2012
Victor  döptes på kyrkans drop-in I samband med Estelles dop så ordnas drop-indop i Kungsträdgården. Håkan Kaneteg och Nicole Ribiero har precis döpt lille Victor.

Victor döptes på kyrkans drop-in I samband med Estelles dop så ordnas drop-indop i Kungsträdgården. Håkan Kaneteg och Nicole Ribiero har precis döpt lille Victor. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

I samband med kungadopet ordnade Svenska kyrkan drop-in-dop. Under dagen döptes elva barn mellan tre månader och 15 år. 

Ett av dem var ettårige Victor Lars Antonio Ribeiro Kaneteg, som fick lika många namn som prinsessan Estelle. 

Hans tilltalsnamn kommer från ishockeyspelaren Viktor Fasth och de andra från morfar respektive farfar. Att döpa honom kristet var inte något familjen planerade.

– Jag läste på Aftonbladet och såg att man kunde döpa på drop-in utan att ha en jättefest efteråt, säger mamman Nicole Ribeiro.

Efter dopsamtal med prästen, påklädning av klänningen och en snabb 20-minuters-ceremoni var det färdigt.  

– Det var jättetrevligt och enkelt. Victor var så snäll, men det är han alltid, säger mamman.

Drop-in-dop är ingen ny företeelse utan förekommer vid olika tillfällen i flera kyrkor. Men det är inte drop-in på det sätt man kanske föreställer sig – som i Las Vegas – utan förhandsbokning krävs.

– Det kom fler än förväntat, därför blev vi tvungna att lägga till några dop under dagen. Men annars var de bokade i förväg, säger prästen Beatrice Lönnqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro