ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Victor fick jobbet – genom att lösa ett problem

Jenny Sköld · 30 Aug 2011
Uppdaterad 8 Sep 2011
Mitt jobb är en passion för mig. Jag jobbar gärna i tio år till, säger Victor Schaber. När han inte jobbar ägnar han sig gärna åt skärmflygning och dykning.

Mitt jobb är en passion för mig. Jag jobbar gärna i tio år till, säger Victor Schaber. När han inte jobbar ägnar han sig gärna åt skärmflygning och dykning.


Sweco Elektronik tog till ett udda grepp för att hitta de bästa ingenjörerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Lös det elektroniska problemet och få jobbet. Sweco Elektronik tog till ett udda grepp för att hitta de bästa ingenjörerna. 65-årige Viktor Schaber var en av dem som löste det – och fick jobbet. En bra ingenjör kan inte låta bli att lösa ett problem. Det var utgångspunkten när det relativt lilla konsultföretaget Sweco Elektronik sökte nya talanger till sitt företag. Lösningen blev att ställa ut så kallade bordspratare, ställbara reklamskyltar, på lunchkrogar runtom i Västerås. På skylten presenterades ett elektroniskt kretsloppsproblem, med en hänvisning till företagets hemsida där lösningen kunde skickas in tillsammans med en ansökan. Tricket funkade. Företaget har fått in mellan 40 och 50 ansökningar – långt fler än när det annonserat på traditionellt vis. – Räknar man hur mycket en vanlig platsannons kostar kontra göra en sådan här grej så är kanske kostnaden densamma, men detta har fått mycket bättre genomslag, säger Marcus Österberg, vd på Sweco elektronik. Företaget har haft svårt att hitta den kompetens de söker – lite äldre, mycket erfarna personer. – De vi ville ha har redan ett bra jobb och har inte tid att söka ett nytt. Så vi tänkte att det måste vara mycket enkelt. En av dem som inte kunde låta bli att lösa problemet var Victor Schaber, 65. Han börjar sin anställning i början av september, som senior elektronikutvecklare. – Det var enkelt, som två gånger två för mig, säger han. Han har tidigare bland annat arbetat på Semcon och har sin ingenjörsutbildning med sig från sitt hemland Ryssland. – Han har precis den kompetens vi behöver och är mycket, mycket erfaren, säger Marcus Österberg.

KAN DU LÖSA PROBLEMET? HÄR KAN DU FÖRSÖKA SJÄLV.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro