ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Victor snackar sex i tv

Peter Lindholm · 3 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

SNACKAR OM SEX. Sitt eget sexliv vill han inte prata om, men gärna om andras. Victor Bernhardtz tycker nämligen att få saker är lika viktiga och intressanta. I morgon blir han av med programledaroskulden när ”sex med Victor” drar i gång.– Sex angår många människor och är faktiskt ganska populärt. Det finns flera miljoner människor i Sverige som har sex. Och då kan man tycka att det är någonting man kan prata om på tv också.

Vad skiljer ”Sex med Victor” från andra sexprogram i tv?– Det som är unikt är att det är reportagebaserat. Det bygger på att jag träffar människor som sysslar, tycker och tänker med någonting som har med sexualitet eller relationer att göra. Jag är inte ute efter att förändra hur folk ligger med varandra och eller vad de tycker och tänker om sex, utan vill snarare belysa olika saker, vidga människors perspektiv och förståelse för sex och sexualitet.

Första programmet handlar om ”första hånglet”, men sedan verkar det gå direkt på överkurs med burlesk undergroundkultur och sexfantasier?– Jag vet inte om det är överkurs. Det finns en stor mångfald i sättet som människor har sex på, oavsett om man är gammal, ung, nybörjare eller veteran.

Men riskerar ni inte att skapa ytterligare prestations-ångest bland unga tittare?–  Jag tror tvärtom att prestationskrav och prestations-ångest handlar om att man känner sig nervös inför det som uppfattas som mest vanligt. Som att vi till exempel har en norm i samhället om att sex ska innebära penetration – och så finns det ganska många människor som inte tycker att det är så kul.

Du har varit queeraktivist och velat rasera ”heteronormen”. Är det tankegångar som präglar programmet?– Det är inte ett politiskt aktivistiskt program i det perspektivet, men det är klart att det finns en norm, en förmallad dramaturgi som begränsar människor: Man ska hångla, man ska ta av sig kläderna, sedan ska man kanske ha oralsex, penetrera och få orgasm och sedan är det slut. Det är väl jättebra om folk tycker att det är kul, men det finns ganska många som hellre gör det på annat sätt.

Har du själv erfarenhet av sex med båda könen?– Det var en privat fråga.

Låt mig fråga så här då: Du har en tvillingsyster. Har ni någon gång tänt på samma person?– Jag talar helst inte om min familj. Jag förstår inte varför det skulle vara intressant heller.

Det är en fråga om delade erfarenheter – och kanske garderob. Du är ganska traditionellt klädd i rutan, men du gillade åtminstone tidigare att klä dig i  kjol, nätstrumpor och smink.– Ja, det är inget man ser i första programmet, haha.

Det kanske kommer senare?– Det får vi se. Jag tycker bara att det är väldigt snyggt. Men behöver inte betyda att jag alltid ser ut så där.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro