ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Victoria och Daniel: Så gick frieriet till

TT · 24 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 17-tiden på tisdagen svarade Victoria och Daniel på pressens frågor.

- Det är ett väldigt speciellt tillfälle. Det är nämligen så att Daniel och jag har förlovat oss. Kungen och regeringen därmed givit sitt samtycke, sade kronprinsessan Victoria som satt jämte Daniel Westling under ett porträtt av Karl XIV Johan.

Fästfolket satt dock inte i samma soffa som kung Carl Gustaf och Silvia satt i när de offentliggjorde sin förlovning.

- Jag vill ta tillfället i akt att tacka svenska folket för det stöd och den värme som både Daniel och jag har känt under alla dessa år. Jag vill även tacka svenska medierna för att ni har visat oss respekt, sade kronprinsessan.

- Det här är en otroligt stor dag för kronprinsessan och mig. Med glädje ser jag fram emot vårt liv, ett liv där jag främst blir ett stöd för kronprinsessan, sade Daniel Westling.

Hur gick frieriet till?

- Det var en väldigt fin dag ute på Drottningholm ute i naturen. Det enda som jag hade önskat mig.

Varför har det tagit så lång tid?

- Vi har känt att vi har behövt den här tiden — och har lärt känna varandra väldigt väl, konstaterade kronprinsessan Victoria.

Paret berättade att kärleken växte fram ur vänskap.- Det var inget klick, sade Victoria med referens till hennes fars klassiska uttalande om blixtförälskelsen till Silvia.Daniel Westling fick frågan om hur han kunnat undvika felsteg och skandaler under de sju år som han varit ihop med kronprinsessan.- Det ges nog tid till det, sade Westling och drog ner skratt.- Jag har fokuserat på mitt arbete och mitt företag och med kronprinsessan vid min sida känt mig trygg och stark. Vissa stunder har det varit jobbigt, när det varit fotografer efter oss när vi kört bil och så. Men ni är förlåtna.Såväl Daniel som Victoria betonade också att det tagits väl emot av varandras respektive familjer.- Daniel kommer från Ockelbo och har en fantastiskt fin familj, sade Victoria som lovprisade den respekt som visats paret i Ockelbo.- Jag känner att kungen och drottningen har tagit emot mig med värme och stöttat mig otroligt fint från första stund. Och kronprinsessans syskon har jag relation till genom mitt arbete. Det har varit många fina söndagsmiddagar, sade Daniel.TT: Vill du ha ett litet eller stort bröllop?- Ett litet, sade Daniel och drog ner skratt.Presskonferensens tuffaste fråga fick Daniel av Göteborgs-Posten som undrade vad den blivande hertigen av Västergötland kände till om landskapet. Efter en kort stunds tystnad ryckte Victoria in.- Det är ett fantastiskt ställe som jag gärna besöker och åker till. Det känns som ett andra hem för mig, sade Victoria som också såg fram emot att visa Daniel landskapet.Frieriet skedde ute i naturen på Drottningholm.- Isen knarrade så där härligt som den gör på Drottningholm i bland. Det var en fantastisk stämning. Jag var inte helt säker, men jag hoppades på ett ja, sade Daniel Westling.- Det blev ett ja ja ja, sade Victoria.Daniel Westling fick också frågan hur han ser på att han kommer att leva ett liv i offentlighetens ljus.- Jag har vant mig lite under de här sju åren. Men det är inget jag längtar efter. Det är jättenervöst för mig att sitta här inför er. Men jag har vunnit kronprinsessans kärlek och kungens stöd och känner mig stark att anta den här utmaningen.Daniel avslöjade också att han kommer att lämna det dagliga arbetet i det träningsföretag som han grundat.- Jag kommer fortsättningsvis inte att ha en operativ vd-roll.Hur känns det?- Det känns som att det är värt att hoppa det.Hur samlar man mod till att stöta på en kronprinsessa?- Vi hade en relation, kärleken växte fram. Men jag vet inte om det jag som var så forcerad.- Vi avslutar med den kommentaren, sade Victoria och skrattade.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro