ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Video: Här försöker pingvinerna rymma från danskt zoo

Aron Andersson · 17 Nov 2015
Uppdaterad 17 Nov 2015

Nej, det är ingen tecknad film. Det är verkliga scener från ett zoo i Danmark. Pingvinernas flykt har blivit en succé på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

En anställd på Odense Zoo i Danmark gjorde en överraskande upptäckt när hon skulle göra rent hos pingvinerna. Fotspår i snön avslöjade att pingvinerna inte längre var kvar vid vattnet. I klippet följer hon spåren in i en korridor och får snart syn på fem pingviner som gör sitt bästa för att rymma från sitt hem på djurparken.

►LÄS MER: Pytonormen i Malmö har rymt igen

För många går nog tankarna till tecknade filmen ”Madagascar” där fyra pingviner rymmer från ett zoo i Central Park i New York. Men de underhållande scenerna från Odense Zoo, som redan visats nära en miljon gånger på Youtube, föreställer egentligen inte pingviner på flykt, enligt djurparken.

– Nej, de försöker inte rymma på riktigt – det är inte ovanligt att pingvinerna befinner sig i hallen mellan inhängnaden och skötarnas kök, säger Rikke Skovlund, kommunikationschef på Odense Zoo, till Metro.

– De smet ut när skötaren utförde sitt dagliga arbete – att göra rent hos och mata pingvinerna.

►LÄS MER: Lejon ska skäras upp på zoo – inför barnpublik

►LÄS MER: Här luras pingvinerna av en liten fejkpingvin

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro