ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Video: Här går grisarna till attack – och jagar iväg vargen

Johan Wikén · 9 Sep 2015
Uppdaterad 9 Sep 2015
Här jagar grisarna iväg vargen.

Här jagar grisarna iväg vargen. Foto: Rikard Eriksson


Den fullvuxna vargen tog sig in i grishagen norr om Ockelbo. Men det fick vargen ångra – när de fem grisarna mobiliserade och gick till attack.

klar

Artikellänk är kopierad

Den häpnadsväckande scenen utspelade sig i Mörtebo strax norr om Ockelbo på tisdagsförmiddagen. Rikard Eriksson lyckades fånga det på film, som Arbetarbladet har rapporterat om.

– Jag såg att det var en för mycket i hagen och att en hade lurvig svans, säger han till Metro.

Det visade sig att den objudna gästen var en varg. Grisarna var tydliga med att den inte var välkommen. På filmen kan man se hur grisarna går till attack och jagar i väg vargen.

– De fick till och med omkull vargen en gång. Jag tänkte att jag måste ha det på film, ingen skulle ju tro mig annars, säger Rikard Eriksson.

►LÄS MER: Video: Delfiner har kommit till Sverige

Hans dotter Emelie Eriksson, 25, har företaget Emelies Utegrisar som föder upp Linderödssvin. Hon lade upp filmsnutten på sina grisar på Facebook. Tyvärr var hon inte på gården när vargen var i hagen.

– Det var mina fem unggrisar som jagade iväg vargen. Jag tror han tänker till innan han besöker våra hagar igen, säger hon.

Rikard Eriksson ringde sin bror samt länsstyrelsen som skickade dit en naturbevakare. De gick in i hagen i tron om att vargen var borta.

– Plötsligt hörde de en massa skrik och insåg att vargen var kvar. Den hade panik och ville ut men fick stötar från stängslet, säger Emelie Eriksson.

►LÄS MER: Man försökte ha sex med häst – fick benet avsparkat

De stod i princip öga mot öga med djuret och länsstyrelsens rovdjursexpert kunde slå fast att det verkligen var en varg. Till slut lyckades vargen forcera grindarna och ta sig ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro