ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Video: Här leker delfinerna vid båten – Amanda: Vi hade kunde röra dem”

Aron Andersson · 27 Okt 2015
Uppdaterad 27 Okt 2015

Delfiner fortsätter att trivas i svenska vatten. På höstlovet fick Amanda, 17, se dem på nära håll. De var jättenyfikna”

klar

Artikellänk är kopierad

Redan på höstlovets första dag fick Amanda Malmehed, 17 och hennes familj en oförglömlig upplevelse. Vid sommarstugan i Västervik fick de närkontakt med två delfiner.

– De var jättenyfikna och simmade fram till båten och hoppade och plaskade, säger Amanda Malmehed, 17, till Metro.

►LÄS MER: Här möter Kerstin, 57, delfinen i Östersjön

Hon tog flera bilder och en video på flasknosdelfinerna som hittat till Östersjön. Vanligtvis håller de till i Nordsjön, enligt Expressen som först skrev om Amanda. I videon simmar delfinerna precis intill båten.

– Vi hade kunnat röra vid dem om vi ville. Men det var ingen som ville, eller vågade. Jag vet inte hur de skulle reagera på det.

Familjen hade hört talas om delfinerna, från andra boende på ön, och visste ungefär var de befann sig. När de åkte ut var det flera andra på plats för att få se dem leka i vattnet. Men efter den unika upplevelsen säger Amanda att hon inte aktivt kommer att söka upp delfinerna någon mer gång under lovet.

– Ser vi dem så stannar vi nog, men vi kommer inte att åka och leta efter dem. Jag hoppas de simmat ut till havs.

►LÄS MER: Video: Delfiner har kommit till Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro