ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Video sägs visa 100 000 förtryckta ja”-röster

Tomas Lundin · 11 Maj 2014
Uppdaterad 11 Maj 2014

En video som påstås visa 100 000 röstsedlar som redan försetts med ja”-röster väcker frågor om allt går rätt till i den hastigt införda folkomröstning som på söndagen hålls i Donetsk i östra Ukraina.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt Kiev Post ska ukrainska säkerhetsstyrkor ha konfronterat en ryskstödd rebellgrupp i staden Slovjansk på lördagen. Förutom automatgevär, pistoler och ammunition ska 100 000 röstsedlar som redan märkts med ”ja” ha beslagtagits.  ► LÄS MER: Röstningen inledd i Donetsk Ukrainska Pravda rapporterar att de ryskvänliga separatisterna tagit kontrollen över 80 röstlokaler i form av skolor i staden Donetsk. 

Om uppgifterna är sanna eller bara en del i propagandakriget är svårt att avgöra och blir inte mindre av att det råder brist på oberoende valobservatörer i det snabbt ihopsatta valet. 

Den ryskvänlige borgmästaren i staden Slovjansk har sagt att han tror att valdeltagandet kommer att bli 100 procent, något som inte direkt brukar känneteckna ärliga val.► LÄS MER: Strider kan stoppa omröstningen

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro