ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Videon där barnflickan brutalt misshandlar sjuk tvååring skakar världen –  åtalas för mordförsök

Aron Andersson · 25 Nov 2014
Uppdaterad 25 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

När den tvååriga flickan plötsligt kräks går barnflickan till attack. Hon kastar tvååringen på golvet, slår henne och trampar på henne. Men en övervakningskamera fångar allt. Nu sprids videon på nätet.

På videon går det att se hur barnflickan först slår den tvååriga flickan när de sitter bredvid varandra på soffan. Plötsligt kräks barnet och barnflickan reagerar då genom att slänga tvååringen på golvet.

Misshandeln fortsätter sedan när barnflickan slår mot barnet med ett hårt föremål, sannolikt en ficklampa, och därefter trampar på henne flera gånger.

Videon har filmats med en övervakningskamera som pappan i hemlighet installerade i hemmet i Kampala i Uganda. Misshandeln filmades för fem månader sedan men har nu upprört hela landet och omskrivits världen över sedan den fått stor viral spridning på Facebook.

Enligt tidiga uppgifter ska pappan själv ha spridit videon, men nu rapporteras det att det kan ha varit en vän till familjen som först laddade upp den, skriver radiostationen Nehanda Radio.

Den 22-åriga barnflickan hade bara jobbat hos familjen i 26 dagar och polisen har ännu inte hittat något motiv bakom misshandeln.

Trots den brutala attacken ska tvååringen må bra i dag.

– Vi tog henne till sjukhuset för en läkarkontroll och hon är okej. Vi ska tillbaka till sjukhuset nästa vecka, säger flickans mamma till Nehanda Radio.

Enligt polis ska den 22-åriga barnflickan åtalas för mordförsök och nästa datum för fortsatt domstolsförhandling är den 8 december.

BBC skriver att videon på bara fyra dagar fick över 21 miljoner visningar på Facebook och att den skapat en debatt i Uganda om huruvida det är säkert att anlita barnvakt. Polisen rekommenderar föräldrar att göra grundlig bakgrundskoll innan de anlitar någon.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro