ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vigselförrättare saknade giltig licens – flera par gifta på låtsas

Björn Berglund · 2 Feb 2018
Uppdaterad 2 Feb 2018
Elva äkta par i Håbo kommun var inte så äkta.

Elva äkta par i Håbo kommun var inte så äkta. Foto: IBL/Shutterstock


Bröllopslyckan blev kortvarig för elva par som gifte sig i Håbo kommun förra året. Deras vigselförrättare saknade giltig licens och paren blev egentligen inte gifta.

klar

Artikellänk är kopierad

Vigslarna genomfördes mellan maj och december under 2017 av en borgerlig vigselförrättare i kommunen. Men vid den årliga kontrollen till Länsstyrelsen i Uppsala visade det sig att förrättarens licens gått ut. Giftermålen var med andra ord inte giltiga, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

– Det tråkiga är att Länsstyrelsen inte påminner om att licenserna ska förlängas och vi har inte haft en rutin för att kolla på det heller. Det har tappats på alla fronter, säger Vipul Vithlani, tillförordnad kommundirektör på Håbo kommun till SVT.

Paren har blivit underrättade om misstaget och får nu hjälp av kommunen för att få vigslarna att gälla retroaktivt.

– Vi beklagar djupt det inträffade. Nu har vi pratat med alla paren och gör vårt bästa för att hjälpa och stötta dem, säger Vipul Vithlani.

– Nästan alla har tagit det bra. Ett par blev lite arga och upprörda. Dem har jag själv träffat för att kolla om det är något ytterligare som vi kan hjälpa till med.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro