ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vikbara Samsungtelefoner försenas – efter trasiga skärmar

Elinor Karlin · 23 Apr 2019
Uppdaterad 23 Apr 2019
Den vikbara mobilen skulle ha lanserats i Sverige den 3 maj – ett datum som nu är högst oklart.

Den vikbara mobilen skulle ha lanserats i Sverige den 3 maj – ett datum som nu är högst oklart. Foto: Kelvin Chan AP/TT


Samsung galaxy fold skulle bli Sveriges första vikbara smartphone. Nu har den amerikanska lanseringen försenats efter uppgifter om att skärmen går sönder.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredag den 26 april skulle det ha varit dags för den amerikanska marknaden att ta del av nästa steg i mobilutvecklingen – en smartphone med vikbar skärm. Nu väljer Samsung att skjuta upp lanseringen av sin Samsung galaxy fold, sedan flera teknikjournalister rapporterat om att skärmarna på deras recensionsexemplar har gått sönder.

“Vi ska vidta åtgärder för att förbättra displayen. Vi ska också göra användarmanualen tydligare”, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Oklart datum

Samma dag var det meningen att förbokningen i Sverige skulle öppna, inför en svensk lansering den 3 maj, som ett av de första länderna i världen utanför USA. Nu är det oklart när mobilen kommer att släppas.

“Vi kommer att annonsera ett releasedatum under de kommande veckorna”, skriver Samsung.

klar

Artikellänk är kopierad

Elinor Karlin
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro