ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

viktig moderedaktör

Stockholm hannah sjostrom · 5 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Cafés modechef Daniel Lindström är landets flitigaste herrmodejournalist. Förutom att han syns i Metro varje tisdag, bloggar han från nästan alla visningar han ser och dyker upp i TV4 då och då. Nu är det dessutom snart dags för Café Collections, en modetidning för män. - Vi gjorde Café Stil i slutet av 90-talet, med killar på omslaget och hög modegrad på fotot, men det var ingen kioskvältare. Vi var före vår tid helt enkelt. Nu har läget förändrats. Daniel beskriver Café Collections som en catwalktidning för män. -Det blir en renodlad stilbibel där bevakningen av catwalkvisningar är det viktigaste. Förra året var jag på cirka 100 visningar i Milano, Paris, New York, Köpenhamn och Stockholm. Så det finns material att ta av. Sedan Daniel började arbeta på Café för tio år sen har intresset för herrmode ökat markant. -Det fanns ju nästan inga svenska varumärken heller som gjorde herrmode då. Så det är kul att se utvecklingen, jag har aldrig haft så roligt som nu. Varje dag är min maillåda full av frågor från killar som undrar saker om kläder. I skrivande stund är Daniel Lindström i New York och besöker modeveckan. - Jag ser fram emot att se Kim Jones visning för första gången, säger Daniel.

Daniels val: Jeans: Acne, modellen mod. Smoking eller kostym: Smoking. Det är klassiskt elegant. Sneakers: Det finns bara två val: vita Converse Allstar och vita Adidas Stan Smith. De funkar till allt. Marc Jacobs går i Stan Smith hela tiden. Dyraste plagg: En skepparjacka från Dior. Den kostade ett 5-siffrigt belopp men det var den värd, haha. Favoritdesigner: Raf Simons. Han är designer för Jil Sander och har också ett eget märke. Han designar moderna kläder med speciella snitt, enkelt och stilrent. Läser: Metro, Svenska Dagbladet, franska och italienska Vougue, Vanity Fair och i:d. Aktuell: Med nya modetidningen för män Café Collections som kommer ut 6 mars. Aktuell varje tisdag i Metro. Största fashion moment: När jag såg Tom Fords avskedsvisning för Gucci i Milano 2004. Han kom in som om han vore sista modellen i smoking - han ser väldigt bra ut – och folk ställde sig upp och bara skrek. Det regnade konfetti från taket och det var som en rockkonsert. Det var kul att få vara med om det.

Bilder: Marc Jacobs i sina Stan Smith.

Tom Ford i konfettiregnet vid avskedsvisningen för Gucci 2004.

Raf Simons gör stilrena kläder för det minimalistiska märket Jil Sander.

"Jag känner mig som en korrespondent när jag blggar från visningarna. Det tar väldigt mycket tid men det är skitkul." Cafés modechef Daniel Lindström är landets flitigaste modejournalist. Nu är han i New York och spanar in höstmodet 2007.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro