ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Viktigt att jag går in i det här och är mig själv”

Linnea Holgersson · 5 Jul 2014
Uppdaterad 5 Jul 2014

Foto: Gustav Gräll


Första sommarjobbet var som seglarfröken till femåringar, det andra som allsångsledare i ett av Sveriges populäraste tv-program. För Metro berättar Petra Marklund om varför hon inte ville ha tips från de tidigare allsångsledarna och varför hon inte vill åka på en vanlig solsemeste

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Hur kändes det att för första gången gå upp på allsångsscenen på riktigt?

– Min backlinetekniker tog en bild på mig 20 sekunder innan jag skulle gå ut på scenen och man ser hur mina ögon typ rullade ett varv. Jag kände mig både upprymd över vilken mäktig grej jag skulle få vara med om snart samtidigt som det enda jag kunde tänka på var ”Texten, texten, texten!” Så det var några väldigt nervösa sekunder precis innan, men det är skönt när man känner att man lever.

Du körde ju ”Händerna mot himlen” som är din egen låt, kommer vi att få se mer av det?

– Det får ni se! I början var det inte meningen att vi skulle köra den. Men det kändes som en bra presentation av mig. För mig är det viktigt att jag går in i det här och är mig själv. Sen vet inte alla som tittar på ”Allsång på Skansen” vem jag är. Vi har också så många bra artister i år så det är svårt att få plats med något mer. Det och allsången är ju det viktigaste. Det är ganska skönt att vara med i ett program där det är fokus på någon annan än sig själv.

Hur sticker du ut från de ­tidigare allsångsledarna?

– Jag tror inte jag kommer vara en klassisk programledare för jag har väldigt svårt att hoppa in i en roll. Min syrra sa till mig efter första avsnittet: ”Men Petra det där var ju precis som vanligt.” Först tänkte jag ringa för att få tips av någon tidigare programledare, men sen tänkte jag att nej nu är det jag som ska göra det här.

Kan det här vara det bästa sommarjobbet du har haft? Vilka tidigare ­sommarjobb minns du?

– Jag har aldrig haft några sommarjobb, eller när jag var 17 år var jag seglarfröken för femåringar i optimistjollar. Det är mitt enda andra sommarjobb. Och jag tror jag gjorde det gratis, så det här är mitt första riktiga sommarjobb. Jobbet som seglarfröken var jätteroligt, men det går ju inte riktigt att jämföra med allsångsjobbet.

Vad händer med din sångkarriär nu? Lägger du den på hyllan eller är det bara tills vidare?

– Jag skriver hela tiden. Till hösten ska jag åka till LA och jobba på nästa skiva. Vi har redan skrivit tio låtar. Men jag har ingen deadline på när skivan ska släppas. Det går inte att jag lägger för mycket press på mig själv i det här läget.

Du har fullt upp hela ­sommaren, när får du  själv semester?

– Det här är min första sommar som jag är hemma i Stockholm sedan jag var 18 år. Det känns jättekonstigt att vara i staden. Men efter det sista allsångsprogrammet ska vi åka till Kroatien i en vecka och jag ska försöka få tid att hälsa på min släkt i Slovenien.

Hur ser din drömsemester ut?

– Jag är så arbetsskadad att jag får panik av en typiskt vanlig semester, när man ligger på en strand och går på restaurang. Jag skulle vilja åka på en matresa och lära mig laga mat från nya kulturer.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro