ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Viktor & Rolf gör kläder för Hennes & Mauritz

Metro · 11 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Viktor & Rolf består av Viktor Horsting och Rolf Snoeren.

Viktor & Rolf består av Viktor Horsting och Rolf Snoeren. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Parisbaserade designerduon Viktor & Rolf tillkännager i dag att de tar över efter Stella McCartney som HM:s partners.

De är kända för spektakulära catwalks och en modern touche på klassiskt skräddade plagg. Duon  kommer att designa en kollektion med dam- och herrkläder som ska produceras och säljas av H&M. - Vi beundrar verkligen Viktor Horsting och Rolf Snoeren och fascineras av deras unika sätt att arbeta med design genom att kombinera sin konstnärliga begåvning med ett gott hantverk. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder en kollektion skapad av dessa lysande designers," säger H&M:s designchef Margareta van den Bosch.

LANSERAS GLOBALT Engångskollektionen kommer att finnas i utvalda H&M-butiker på alla H&M-marknader i Europa, Nordamerika och Mellanöstern. Den kommer att lanseras i november 2006.

Viktor Horsting och Rolf Snoeren inledde sin gemensamma karriär som Viktor & Rolf 1993 då de vann pris under Hyères Fashion Festival och har med sina damkollektioner setts av många som bland de mest nyskapande  De har nu även en herrkollektion, scarves, underkläder, glasögon, skor och en doftserie. Deras första flaggskeppsbutik, som är helt uppochnervänd, har vunnit flera designpriser och öppnades i Milano förra året. - För oss är mode ett botemedel mot verkligheten. Det här är ett fantastiskt tillfälle att sprida vår vision till en stor skara H&M-entusiaster, säger designerduon Viktor & Rolf i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro